06.01.2009. / 12:31

Autor: Dean Sinovčić

Crtić "Monsters vs. Aliens" kreće u naskuplju reklamnu kampanju

Kompanija "Dreamworks" potrošit će desetak milijuna dolara da bi 1. veljače, tijekom Superbowla, prikazala 90-sekundni foršpan filma u 3D tehnici.

Susan Murphy je djevojka koja naraste 15 metara u crtiću "Monsters vs. Aliens"Susan Murphy je djevojka koja naraste 15 metara u crtiću "Monsters vs. Aliens"Finalna utakmica američkog nogometa, poznatija kao Superbowl, održat će se ove godine 1. veljače i tom prilikom tv gledatelji diljem Amerike vidjet će, kao tv reklamu, foršpan iz novog dugometražnog animiranog filma „Monsters vs. Aleins". Superbowl je najgledaniji događaj na američkoj televiziji tih dana, cijena 30-sekunde reklame iznosi tri milijuna dolara, te je stoga, u vrijeme recesije, sve šokirala vijest da će kompanija „Dreamworks" i njezin čelnik Jeffrey Katzenberg investirati milijune dolara u prikazivanje foršpana u trajanju od čak 90 sekundi. I ne samo to, kako se radi o filmu koji će se prikazivati u 3D tehnici, tako će se i tv reklama prikazati u 3D tehnici. Zbog toga će kompanija „Dreamworks" podijeliti oko 150 milijuna naočala za gledanje te reklame, a naočale će se dijeliti u 28 tisuća dućana diljem Amerike.
Animirani film „Monsters vs. Aliens" u američkim će se kinima početi prikazivati 27. ožujka. Priča je to o djevojci Susan Murphy (glas joj posuđuje glumica Reese Witherspoon) koju pogodi meteor i koja uslijed toga naraste do 15 metara visine. Ubrzo je pronalazi vojska i sprema u poseban prostor sa svim drugim „monstrumima" koje će uskoro iskoristiti u borbi protiv izvanzemaljaca koji žele uništiti zemlju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika