07.01.2009. / 07:41

Autor: Hina

Izrael obećao otvoriti humanitarni koridor za Gazu

AP kaže da će Izrael privremeno prekidati napade u određenim područjima Gaze kako bi se omogućila opskrba stanovništva, a da je cilj spriječiti humanitarnu krizu

Izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni i premijer Ehud OlmertIzraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni i premijer Ehud OlmertIzrael će otvoriti "humanitarni koridor" za Pojas Gaze, rekao je u srijedu Ured premijera Ehuda Olmerta, nakon što su humanitarne organizacije upozorile na rastuću krizu u području u kojem živi 1,5 milijun Palestinaca, javile su agencije.

Izraelske kopnene snage, koje su ušle u Gazu u nedjelju kako bi suzbile raketne napade oružanih palestinskih skupina, presjekle su i okružile najnaseljenija područja.

Ured Ehuda Olmerta priopćio je da su koridor preporučili izraelski vojni čelnici i da će povremeno dopuštati pristup različitim područjima Gaze kako bi se Palestnici mogli opskrbiti osnovnim životnim potrepštinama, javio je Reuters.

AP kaže da će Izrael privremeno prekidati napade u određenim područjima Gaze kako bi se omogućila opskrba stanovništva, a da je cilj spriječiti humanitarnu krizu.

Olmertov glasnogovornik Mark Regev rekao je da će "poseban status imati transfer ljudi, hrane i lijekova" i dodao da bi koridor mogao biti otvoren u srijedu.

Izrael tvrdi da je već omogućio ulazak dovoljno potrepština na područje tijekom 11 dana sukoba, no Ujedinjeni narodi kažu da je već nastupila kriza i nestašica hrane, goriva i lijekova. (P.H.)

Vezane vijesti

Ideja: Amerikanci predlažu Izraelcima da Jordansku dolinu iznajme

Ideja: Amerikanci predlažu Izraelcima da Jordansku dolinu iznajme Palestincima

Sjedinjene Države predložile su Izraelcima da nakon potpisivanja mirovnoga sporazuma iznajme Palestincima Jordansku dolinu na sedmogodišnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika