11.01.2009. / 23:00

Autor: Dean Sinovčić

Dobitnici pozivnica za premijeru najboljeg europskog filma "Gomora"

Premijera filma "Gomora" koji se smatra jednim od najboljih filmova o djelovanju talijanske mafije, održat će se u četvrtak, 15. siječnja

Film "Gomora" precizno opisuje djelovanje talijanske mafije u NapuljuFilm "Gomora" precizno opisuje djelovanje talijanske mafije u NapuljuNacional.hr i distributerska tvrtka Discovery poklanjaju pet pozivnica za po dvije osobe za hrvatsku premijeru talijanskog filma «Gomora», najboljeg europskog filma za 2008. godinu. Premijera će se održati u četvrtak, 15. siječnja, u kinu «Blitz-Cinestar» u Branimir centru. Dobitnici su:

Vlatka Buhin Težak

Damir Grgurić

Igor Pejak

Pozivnica za premijeru filma "Gomora"Pozivnica za premijeru filma "Gomora"Jelena Pejanović

Natalija Galović

Pozivnice će stići poštom na kućnu adresu.

Prije mjesec i pol dana film «Gomora» je dobio četiri nagrade Europske filmske akademije za prošlu godinu i to za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji scenarij i najboljeg glumca. Premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu kada je dobio Grand Prix žirija, te je nominiran za nagradu Zlatni globus za najbolji film s neengleskog govornog područja. Ugledni filmski magazin Screen napisao je da je «Gomora» najautentičniji film o mafiji ikada snimljen u Italiji. U Americi, film se počinje prikazivati 13. veljače i na početku filma pisati će «Martin Scorsese predstavlja». Naime, redatelj Martin Scorsese toliko je oduševljen filmom da je na ovaj način odlučio pomoći filmu.
Film «Gomora» režirao je Matteo Garrone na temelju velikog književnog hita autora Roberta Saviana. Film prati pet naoko odvojenih priča koje se odvijaju u siromašnom dijelu Napulja te se kroz te priče precizno opisuje djelovanje talijanske mafije. Roberto Saviano, 29-godišnji autor, rođen je u Napulju i otkako je 2006. godine objavio svoju prvu knjigu, prima prijetnje smrću iz vrhova mafije te mu je policija dodijelila stalne čuvare. Za ostatak Italije, on je nacionalni heroj.
Premijeri u Zagrebu neće prisustvovati Saviano, ali će prisustvovati scenarist filma Maurizio Braucci. Pogledajte foršpan filma:

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika