09.01.2009. / 15:11

Autor: Hina

Nazire se kraj krizi: Danas potpisivanje sporazuma o kontroli tranzita ruskog plina

Europska komisija objavila je da su kontrolori već na putu prema Kijevu. Onamo je otputovao i češki premijer Mirek Topolanek kako bi zaključio sporazum

Foto: ReutersFoto: ReutersSporazum o kontroli tranzita ruskog plina preko Ukrajine bit će potpisan u petak, što će omogućiti nastavak opskrbe Europe plinom, objavio je ruski državni plinski monopol Gazprom.

"Očekujemo da će se tijekom današnjeg dana službeno potpisati protokol o uspostavi međunarodnoga neovisnog mehanizma kako bi se zajamčio tranzit ruskog plina preko Ukrajine", rekao je direktor Gazproma Aleksej Miller nakon sastanka s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim. "Odmah poslije toga nastavit ćemo isporučivati plin", dodao je.

Kontrolori EK-a već prema Rusiji

Europska komisija objavila je da su kontrolori već na putu prema Kijevu. Onamo je otputovao i češki premijer Mirek Topolanek kako bi zaključio sporazum.

Glasnogovornik Europske komisije Ferran Tarradellas rekao je kako je potrebno oko 66 sati da plin stigne do zapadne Europe od trenutka kad ga Rusija ponovno pusti.

Vezane vijesti

Poskupljenje struje i plina je zakonito

Poskupljenje struje i plina je zakonito

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) priopćila je danas kako je Vlada prošlotjedne odluke o povećanju cijena energije donijela na temelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika