09.01.2009. / 22:26

Autor: Dean Sinovčić

Glumac iz "Sopranosa" osuđen na 10 godina zatvora

Narko ovisnik Lillo Brancato jr. osuđen je na 10 godina zatvora zbog provale u stan tijekom koje je njegov kompanjon ubio policajca

Lillo Brancato iz "Sopranosa" dugogodišnji je ovisnik o heroinu i crackuLillo Brancato iz "Sopranosa" dugogodišnji je ovisnik o heroinu i crackuBivši glumac serije „Sopranosi" Lillo Brancato jr. (32) osuđen je u petak na 10 godina zatvora zbog provale u Bronxu tijekom koje je njegov kompanjon u provali Steven Armento (48) ubio policajca na dužnosti i krajem prošle godine osuđen na doživotni zatvor.

Prije no što je donesena presuda, Brancato je molio porotu za milost. „Ne govorim o tome kako želim obnoviti svoju glumačku karijeru. Govorim o nečem bitnijem. Govorim o tome kako želim biti dobar sin, brat, porijatelj i građanin", govorio je Brancato.

Sudac Martin Marcus nije imao smisla za njegove žalopojke te je rekao: „Ne mogu ignorirati činjenicu da je, zbog provale, ubijen hrabri mladi policajac".

Prema optužnici, Brancato, koji je poznati narko ovisnik, i njegov prijatelj Armento, su u prosincu 2005. godine pijani provalili u stan u potrazi za drogom. U susjedstvu je živio 28-godišnji policajac Daniel Enchautegui koji je odmah došao do provaljenog stana te je istog trenutka ustrijeljen.

Kako je Brancato, čekajući presudu, proveo tri godine u pritvoru koje mu je uračunato u kaznu, preostaje mu još sedam godina zatvora.

Glumačka karijera Brancata započela je 1993. godine ulogom u filmu „Priča iz Bronxa" koji je režirao Robert de Niro i u kojem je glumio klinca iz susjedstva koji se nađe u dilemi između dva svijeta, jednog koji predstavlja lokalni mafijaš (Chazz Palminteri) i drugog koji predstavlja njegov otac, vozač autobusa (Robert de Niro).

Ipak, najpoznatija uloga bila mu je ona u drugoj sezoni serije „Sopranosi" gdje je glumio sitnog kriminalca koji obavlja poslove za mafiju iz New Jerseya, sve dok ga Tony Soprano ne upuca.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika