14.01.2009. / 09:07

 

Opet nasamario napuljsku policiju: Mafijaški ubojica pobjegao kroz kanalizaciju

Policija je dobro upoznata sa slučajem Giuseppea Setole, kao i talijanska javnost, obzirom da je riječ o pojedincu koji je postao protagonist kontroverznog romana Gomorra pisca Roberta Saviana, u kojem se detaljno govori o talijanskoj mafiji

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaGiuseppe Setola, jedan od 30 najtraženijih kriminalaca u Italiji, u posljednji je trenutak uspio izbjeći uhićenje nedaleko od Napulja u akciji 50 policajaca. Kako piše Times, 38-godišnji ozloglašeni mafijaški ubojica policiji je umaknuo kroz tajni ulaz ispod svog kreveta, koji je potom vodio do nekoliko kilometara dugog kanalizacijskog odvoda. Uspio je pobjeći nakon što je njegova žena zadržavala inspektore koji su ga došli uhititi, da bi se nakon bijega kroz kanalizaciju prijetnjom oružjem domogao automobila, kojeg je policija pronašla nekoliko kilometara dalje.

Policija je dobro upoznata sa slučajem Giuseppea Setole, kao i talijanska javnost, obzirom da je riječ o pojedincu koji je postao protagonist kontroverznog romana Gomorra pisca Roberta Saviana, u kojem se detaljno govori o talijanskoj mafiji. Policija je Setolu već u nekoliko navrata privodila, no on bi svaki put pronašao način preko kojeg bi se izvukao. U studenom je napuljska policija uhitila jednog karabinijera koji je Setoli odavao informacije o policijskim racijama. U jednom od racija, Saviano je na kraju i uhićen, ali na zaprepaštenje tamošnje javnosti, ubrzo je prebačen na kućni pritvor, jer je s liječničkom potvrdom uspio uvjeriti mjerodavne kako je gotovo slijep.

Kako piše Times, on se čak i fotografirao sa crnim naočalama i povezom preko očiju, što je potom poslao brojnim medijima. Posljednji pokušaj policije da ga uhiti bio je motiviran nedavnim ubojstvima šest afričkih imigranata, za koje se vjeruje da su smaknuti uslijed mafijaških rata dvaju suprostavljenih strana. Ovaj je događaj na kraju primorao aktualnog premijera Silvija Berlusconija da na ulice Napulja i obližnjih gradova uz policiju pošalje i pripadnike vojske.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika