15.01.2009. / 18:23

Autor: Hina

Direktor ruskog Gazproma u petak u Ljubljani

Iako je posjet dogovoren ranije u vezi s projektom gradnje plinovoda "Južni tok", kojim bi se europskim državama ponudio dodatni dobavni put za ruski plin koji bi zaobišao Ukrajinu, Millerov dolazak pobuđuje veliko zanimanje zbog plinske krize

Aleksej MillerAleksej MillerDirektor ruskoga plinskog diva Gazproma Aleksej Miller posjetit će u petak Sloveniju i razgovarati s premijerom Borutom Pahorom i predsjednikom države Danilom Tuerkom.

Iako je posjet dogovoren ranije u vezi s projektom gradnje plinovoda "Južni tok", kojim bi se europskim državama ponudio dodatni dobavni put za ruski plin koji bi zaobišao Ukrajinu, Millerov dolazak pobuđuje veliko zanimanje zbog plinske krize jer i Slovenija, kao i mnoge druge europske države, zbog ukrajinsko-ruskog spora, već deset dana ne dobiva ni prostorni metar ruskog plina.

Slovenija se nedavno zbog te krize založila za bolju energetsku koordinaciju u EU-u i za diverzifikaciju izvora nabave energije, a mediji navode i da je postala sumnjičavija prema ulasku u ruski projekt alternativnog plinovoda.

Vezane vijesti

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Mezhibovskij vlasnik 22,7 posto dionica IGH

Institut građevinarstva Hrvatske prodao je investitorima više od 80 milijuna kuna novih dionica, koji su postali vlasnicima 40 posto temeljnoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika