19.01.2009. / 00:10

Autor: Branka Prica

Boris Banović za Extru: Ljude više zanimaju loše odjeveni Hrvati

Modni kritičar otkriva kako je za najgore odjevene osmislio potkategorije kao što su "tetke", "najprostituiranija haljina", "najgora frizura" ili "šaka u oko", "najgore styling grupe" i slično, te tumači zašto mu je najgori stil Danijele Martinović

Fashion guru smatra da Danijela Martinović svojim stilom kvari mladu generacijuFashion guru smatra da Danijela Martinović svojim stilom kvari mladu generacijuBoris Banović ili Fashion Guru modni je kritičar koji se svojim komentarima nerijetko zamjerio poznatim osobama. Nedjeljom u emisiji Nove TV "Red Carpet" bez oklijevanja progovara o stilu hrvatskih zvijezda. Svojim sarkastičnim primjedbama zabavlja gledatelje pa je tako u nedjelju predstavio listu najlošije odjevenih osoba. Iako za neke ocjene modnih promašaja nije potrebno znanje već je to pitanje elementarne dioptrije, Boris Banović modno je i educiran pa time njegove ocjene imaju pokriće.

Završio je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, a modno iskustvo stjecao je radeći jedno vrijeme u dućanima visoke mode u Londonu te kao tzv. buyer, odnosno osoba koja bira kolekcije, za hrvatske modne kuće Magma i Heruc. Otkako se ne bavi tim poslom, radi u medijima. Pored angažmana na Novoj TV, ima i uredničku poziciju u časopisu Stars te piše za Tportal i Best Shop.

Uz to ima kolumnu u bosanskom magazinu Maxi te povremeno radi i u Makedoniji. Prije šest mjeseci pokrenuo je svoju internetsku stranicu koja je dosta posjećena. Kreirao je i kolekciju odjeće za muškarce pod nazivom 2B, a u rujnu prošle godine upisao je poslijediplomski studij, smjer teorija mode, i radit će kao izvanredni predavač u školi mode Profocus.

EXTRA: Zaštitno lice vaše kolekcije bio je Ivan Mitrović, koji je kasnije postao jedan od natjecatelja u reality-showu "Big Brother". Je li način na koji se Mitrović predstavio u javnosti utjecao na prodaju odjeće i ukupan imidž kolekcije?
- Angažirao sam Ivana Mitrovića prije nego što je uopće pomišljao na "Big Brother" i mogu reći da je profesionalno odradio svoj posao. Sada, kad je show završio, ljudi ga prepoznaju pa ga i uočavaju u katalogu moje robne marke.

EXTRA: Zatvorili ste showroom sa svojom kolekcijom u Primorskoj ulici. Kako sada prodajete odjeću i gdje?
- Showroom je sad u Zavrtnici, a namjeravam tijekom godine naći prostor za dućan. Bit ću iskren, u prošloj godini sam možda krenuo prebrzo i naveliko, zadao sam si puno poslova. Očekujem od kolekcije da će mi u budućnosti donositi zaradu i da ću se onda ponovno koncentrirati na sezonu jesen/zima za iduću godinu. Idem u talijanske showroomove i trenutno dogovaram prodaju, ali to je ozbiljan posao pa ne želim prenagliti. Zato sam usporio, shvatio sam da to ne mora biti sutra riješeno, ali nadam se u idućoj godini.

EXTRA: Koje su cijene odjevnih komada iz vaše kolekcije i jeste li zadovoljni prodajom?
- Prodao sam većinu kolekcije, uglavnom velikim tvrtkama kao poslovne poklone i za predstavljanja. Košulje koje sam rasprodao bile su po 500 i 600 kuna, cipele oko tisuću, odijela oko tri-četiri tisuće kuna.

EXTRA: Povod našeg razgovora su vaše ljestvice najbolje i najlošije odjevenih osoba u Hrvatskoj. Za koju od njih imate više posjeta na svojoj internetskoj stranici fashionguru.com.hr?
- Ljudima je zanimljivija lista najlošije odjevenih. To me ne čudi jer i časopisi imaju bolju tiražu kad pišu o skandalima nego o tome kad netko dobije Nobelovu nagradu. Ljude takve stvari zabavljaju, to im je razbibriga.


EXTRA: Kad ste sastavljali listu najlošije odjevenih osoba, jeste li imali dvojbe oko toga koga na nju staviti?
- Najradije bih ih još stavio. Rado bih ih stavio sve na prvo mjesto, zbog toga sam i osmislio potkategorije kao što su "tetke", "najprostituiranija haljina", "najgora frizura" ili "šaka u oko", "najgore styling grupe" i slično.(Fotografije: Mateja Vrčković) Cijeli intervju i Borisovu listu najbolje i najlošije odjevnih pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Fashion Guru: 'Maja Šuput i Indira Vladić su najgore odjevene Hrvatice u

Fashion Guru: 'Maja Šuput i Indira Vladić su najgore odjevene Hrvatice u 2010.'

Fashion Guru odlučno je sastavio i listu najgore odjevenih u 2010. te na sam vrh postavio pjevačice Maju Šuput i Indiru Vladić. Guru je u nedjeljnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika