19.01.2009. / 00:19

Autor: Jelena Badovinac

Ekskluzivno: Robert i Anica Kovač krstili kći Viktoriju

U kapelici Alojzija Stepinca u Munchenu, hrvatski reprezentativac i njegova supruga krstili su mjesec dana staru kći, a samo Extra donosi fotografije s krštenja, te razgovor s presretnim roditeljima

 COPYRIGHT@EXTRA COPYRIGHT@EXTRAHrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač i njegova supruga Anica Kovač proteklog su vikenda u kapelici Alojzija Stepinca u Münchenu krstili svoje treće dijete, kći Viktoriju, staru samo mjesec dana. Kapela se nalazi u sklopu Hrvatskog doma u Münchenu, a u njoj su Kovačevi krstili i svoju sad već petipolgodišnju kćer Leticiju te dvogodišnjeg sina Marka.

Magazin Extra donosi ekskluzivne fotografije obitelji Kovač i krštenja male Viktorije. Ovo je jedna od rijetkih situacija u kojoj je obitelj Kovač pristala podijeliti s javnosti dio svoje intime, odnosno, kako Anica Kovač tvrdi, jedan od njezinih najsretnijih trenutaka u životu.

"Za mene je sakrament krštenja vrlo važan jer ga ne doživljavam kao nešto što se odrađuje 'pro forme'. Negdje u sebi odvajam vjeru od crkve, a čin krštenja je prvi vjerski sakrament. Moje je dijete na taj dan dobilo božji blagoslov i neku vrstu zaštite i to me čini jako sretnom. Vjerujem da će se mnoge majke složiti sa mnom kad kažem da je najveća sreća u životu kad se dijete rodi potpuno zdravo. Tolike žene imaju problema kad žele ostati trudne ili pak iznijeti trudnoću do kraja i vjerujem da kad kažu da im nije važno kojeg je dijete spola, već samo da je živo i zdravo, one to zaista misle, baš kao i ja. To nije samo obična floskula. Donijela sam na svijet troje djece i sad mogu reći da sam potpuno ispunjena žena", rekla je Anica Kovač.

S obzirom na to da privatno već dugo poznajem tu bivšu Miss Hrvatske, sjećam se jednog telefonskog razgovora s njom, svega nekoliko mjeseci nakon što je rodila svoje drugo dijete, sina Marka. Rekla mi je tad na telefon kako jedva čeka da Marko malo stasa i da ostane ponovno trudna.

"Da, sjećam se ja tog razgovora. Sjećam se i da sam vam tad odgovorila da sam oduvijek željela veliku obitelj i da tek sad s dvoje djece zapravo osjećam pravu sreću. Silno sam željela još jedno dijete, ne samo ja već i moj Robert. Na kraju krajeva, što čini ženu sretnom? Dobar suprug i djeca. No, to su dvije odvojene ljubavi. Ljubav prema djeci graniči s požrtvovnošću koju ne možete ni zamisliti dok ne rodite. Spremni ste za to malo biće ići na kraj svijeta. Ljubav prema muškarcu je ono što vas čini ženom, ali ta ljubav je prepuna odricanja, davanja i kompromisa. S djecom je to sve bezuvjetno. Bog mi je dao puno sreće s obitelji i ja ništa drugo ne tražim, samo zdravlje", rekla je Anica Kovač.

Na krštenju u Münchenu skupilo se 130 bližih i daljnjih članova obitelji te prijatelja koji su došli u velikom broju iz Hrvatske i Hercegovine, odakle su Kovačevi rodom.
"Možda se ta brojka čini velikom, no ovdje su svi oni s kojima sam htjela podijeliti sreću na ovaj dan. Viktoriju su krstili fra Tomislav Dukić i fra Vuk Buljan, a datum krštenja odredili smo prema Robertu. Naime, ovo je jedini dan kad je on zbog svojih nogometnih obveza mogao biti slobodan pa smo ga iskoristili. S druge strane, uskoro dolazi i vrijeme korizme u kojoj nema krštenja i vjenčanja pa nismo htjeli čekati da prođe Uskrs", kaže Anica te dodaje kako su ona i Robert za Viktorijine kumove odabrali svoje dugogodišnje prijatelje iz Gruda, Brigitu i Marija Marića, poduzetnika i suvlasnika tvrtke Gruda Bilo-trade.
Inače, Anica je kuma Emi, trećoj kćeri Brigite i Marija Marića, pa su tako ova dva bračna para povezana i više nego samo prijateljstvom. Nakon crkvenog čina krštenja, gosti su ga potom proslavili u restoranu Gasthof in der Au koji je u vlasništvu obitelji Ledić. (Fotografije: Petar Lovrić)

Cijeli članak i ekskluzivne fotografije u tiskanom izdanju Extre

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika