21.01.2009. / 17:54

Autor: Anamarija Kronast

Michelle Obama nosi američke dizajnere

Prva dama odlučila se za dnevnu kreaciju američke dizajnerice kubanskog podrijetla, a jedina zamjerak modnih kritičara bila je na račun zelenih rukavica i cipela. Za inauguracijski bal izabrala je kreaciju mladog Jasona Wuua, čime je iznenadila i samog dizajnera

Michelle Obama modni stručnjaci su zamjerili zelene rukaviceMichelle Obama modni stručnjaci su zamjerili zelene rukaviceModni kritičari danima su se bavili pitanjem što će nova prva dama Amerike odjenuti na inauguraciji svog supruga.
Tim više, što je apsolutna modna zvijezda, među predsjedničkim suprugama, Carla Sarkozy koja ima stila i istovremeno promovira francuske dizajnere, premda je porijeklom Talijanka.

Stoga je i Michelle Obama odlučila u prvi plan staviti modno domoljublje te je, u dnevnoj varijanti, odjenula pripijenu haljinu Isabel Toledo.
Kreacije američke dizajnerice kubanskog podrijetla zacjelo će postati must have fashion domoljubnih Amerikanaca, a premda je dosad slovila kao avangadra kreatorica lako bi se mogla prebaciti na mainstream.

No, premda su modni stručnjaci pohvalili njezin izbor haljine i odgovarajućeg kaputića, velika zamjerka je išla na zelene kožnate rukavice i iste takve cipele koje su pomalo odskakale od kreacije.
Ipak, naglasili su da je izborom boja još jednom u prvi plan gurnula svoj optimizam i toplinu.

Večernja haljina koja pomalo podsjeća na vjenčanicuVečernja haljina koja pomalo podsjeća na vjenčanicuZa inauguracijski je bal odabrala haljinu mladog dizajnera Jasona Wuua. Kreator, koji ima samo 26 godina i svoju je modnu marku pokrenuo prije dvije godine, ugodno se iznenadio vidjevši da je Michelle odabrala upravo njega.
Naime, on nije imao pojma da će prva dama za svoj najvažniji dan u životu odabrati njegovu kreaciju.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika