24.01.2009. / 13:31

Autor: Anamarija Kronast

Umrla brazilska misica kojoj su amputirali ruke i noge

Otkako je 30. prosinca prošle godine primljena u bolnicu, stanje 20-godišnje Mariane Bridi Da Costa pogoršavalo se iz dana u dan, sve dok jutros liječnici ipak nisu izgubili bitku za njezin život

Lijepa dvadesetogodišnjakinja ipak je izgubila bitku sa sepsomLijepa dvadesetogodišnjakinja ipak je izgubila bitku sa sepsomMariana Bridi Da Costa, bivša Miss Brazila kojoj su prije nekoliko dana amputiarane šake i stopala, jutros je preminula.

Djevojka je u bolnici završila zbog urinarne inkfekcije, no liječnici nisu do kraja uspjeli ustvrditi o kakvom je oboljenju riječ pa se navodi da je umrla od nepoznate i neistražene bolesti.
Osim udova, kirurzi su joj ukolonili i dio trbuha, te bubrege jer je sve bilo zahvaćeno sepsom.

Podsjetimo, liječnici bolnice u Serri, na jugoistoku zemlje, brazilskoj su misici Marini Bridi da Costa morali odrezati ruke i noge zbog nekoliko urinarnih infekcija.

Dvadesetogodišnja manekenka bila je pod lijekovima i aparatima za umjetno disanje, prenijeli su mediji.

Marini Bridi da Costa je dijagnosticirana infekcija bakterijom Pseudomonas aeruginosa koja može biti fatalna. Opasna bakterija je zahvatila udove mlade manekenke i zaustavila joj cirkulaciju, zbog čega su liječnici bili primorani na amputaciju.
Otac manekenke Agnaldo da Costa je kazao da su se doktori borili za njezin život, imala je rijetku krvnu grupu, a na internetskim je stranicama svakodnevno stizala podrška iz cijelog svijeta.

Thiago Simones, dečko brazilske manekenke koja je predstavljala Brazil na natjecanju za Miss svijeta, otkrio je da je Marini Bridi pozlilo 30. prosinca te je potražila liječnićku pomoć, no tada joj je pogrešno dijagnosticiran bubrežni kamenac.
Nitko tada nije mogao ni sanjati da će, niti mjesec dana kasnije, lijepa Brazilka izgubiti svoju najtežu bitku.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika