25.01.2009. / 11:11

Autor: Hina

Šri Lanka: vojska ušla u posljednje pobunjeničko uporište

Tamilski tigrovi su u subotu digli u zrak branu i tako potopili okolicu toga grada, kako bi spriječili ulazak vojske, ali su vladine snage ipak uspjele ući u grad koristeći se brodovima, dodao je

Foto: ReutersFoto: ReutersŠrilanska vojska ušla je u Mullaittivu, posljednje uporište separatističkih pobunjenika Tamilskih tigrova na krajnjem sjveroistoku tog otoka, priopćili su u nedjelju vojni izvori.

Vojska je u manjim skupinama ušla u zapadni dio Mullaittivua, posljednje urbano područje koje su držali Tamilski tigrovi, izjavio je vojni dužnosnik koji nije htio otkriti identitet.

Tamilski tigrovi su u subotu digli u zrak branu i tako potopili okolicu toga grada, kako bi spriječili ulazak vojske, ali su vladine snage ipak uspjele ući u grad koristeći se brodovima, dodao je.

Pošto je 2. siječnja pao Kilinochchi, politička "prijestolnica" Tigrova, vojska napreduje prema posljednjim uporištima pobunjenika koji su stjerani na područje u džungli veličine 40x40 km, u okolici Mullaittivua gdje živi oko 300.000 civila.

Vezane vijesti

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

Deseci tisuća civila poginuli su u zadnjoj fazi građanskog rata u Šri Lanki, većina ih je ubijena u granatiranjima vladinih snaga, napisala je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika