28.01.2009. / 10:55

Autor: Martina Čizmić

Facebook ukinuo grupu za atentat na Moralesa

Prije ukidanja u grupu pod nazivom "Globalna akcija za unajmljivanje snajperista za likvidaciju Eva Moralesa", učlanilo se više od 8 tisuća članova

Društvena mreža Facebook ukinula je grupu koja je tražila plaćenog ubojicu koji bi ubio bolivijskog predsjednika Eva Moralesa. Grupa je prikupljala donacije kojim bi financirala likvidaciju južno američkog ljevičarskog vođe.

Prije ukidanja u grupu pod nazivom "Globalna akcija za unajmljivanje snajperista za likvidaciju Eva Moralesa", učlanilo se više od 8 tisuća članova.

Kako je gotovo 500 komentara u grupi označeno kao nepodobnim zbog govora mržnje, Facebook je nakon prigovora jednog od korisnika, grupu ugasio. Jedan od članova napisao je kako bi Morales trebao "biti mučen kako bi patio onoliko koliko pate Bolivijci".

Kreator grupe, 20-godišnji Hony Pierola ogradio se od bilo kakvog ozbiljnog pokušaja atentata. Rekao je kako je grupu stvorio kako bi se dobro zabavio i istaknuo kako "nije toliko glup da o tome ozbiljno razmišlja". No, ne žali zbog grupe i bolivijskog predsjednika opisuje kao "imbecila".

Morales je poznat kao uvjereni ljevičar koji nekim svojim potezima izaziva kontroverze ne samo u svojoj zemlji nego i šire.

Vezane vijesti

Google+ postaje još jednostavniji

Google+ postaje još jednostavniji

Googleova društvena mreža Google+ dobiti će nov izgled te će biti još jednostavniji za korištenje no što je to bio do sad. Promjene je na službenom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika