28.01.2009. / 12:02

Autor: Ida Dretar

U Lisinskom prvi bračni koncert Ritchieja Blackmorea

Glazbenik je publici pokazao da, unatoč strasti prema renesansnoj glazbi, još uvijek uživa u rock hitovima poput legendarnih Smoke on the water , Soldier of fortune i Black night

Ritchie je svirao vlastite skladbe, ali i obrade velikih rock hitovaRitchie je svirao vlastite skladbe, ali i obrade velikih rock hitovaU utorak, 27. siječnja, u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski koncert je održala legendarna rock zvijezda Ritchie Blackmore, sa svojom grupom Blackmores Night. Riječ je o skupini koja svira renesansnu glazbu uz prekrasan vokal Candice Night, što je neobično za Blackmora koji je poznat kao gitarist grupe Deep Purple i grupe Ritchie Blackmores Rainbow. No, glazbenik ne preferira svirati na rock binama, nego samo po dvorcima i koncertnim dvoranama. Bend je poznat i po specifičnoj odjeći koju nose za vrijeme nastupa, naime nastupaju u imitacijama srednjovjekovnih kostima.


Koncert je pjevačica začinila vješću da su Ritchie i ona novopečeni supružnici, te da im je ovo prvi bračni koncert.
Blackmores Night imaju svoje pjesme, ali sviraju i obrade skupina Deep Purple i Rainbow, koje je Blackmore skladao za vrijeme rock karijere. Koncert je započeo u renesansnom štihu, sve dok Ritchie nije uzeo električnu gitaru Fender Sratocaster iz 1969. godine, i nastavio rock koncert .Makar svirao renesansnu glazbu, publici je pokazao kako rock još uvijek živi u njemu, odsviravši poznate hitove „Smoke on the water" , „Soldier of fortune" i „Black night". Ritchie Blackmore je iznenadio publiku svojim gestama koje inače nisu uobičajene na njegovim koncertima, podijelio je autograme i pive, te se smješkao publici.


Koncert je posjetio velik broj ljudi, onih od 16 godina pa sve do 60 godina, što je jako značajno i pokazuje da postoje ljudi koji uživaju u kvalitetnoj glazbi, bez obzira na trend glazbe koji vlada našim prostorima u zadnje vrijeme.
Od poznatih koncert su posjetili Goran Karan i Vedrana Rudan sa svojim najbližima. Fotografi su dobili 10-tak minuta za fotografiranje prije zabrane, a zaštitara nije manjkalo. Ritchie Blackmore je jedna od najvećih rock ikona svih vremena, poznat po svojem kontroverznom ponašanju i skandalima za vrijeme koncerata. Jednom prilikom je zbog svađe s pjevačem Deep Purplea Ianom Gilanom napustio bend usred koncerta, iako je cijela turneja bila rasprodana, a u Muenchenu ga je na koncert grupe Rainbow policija dovela iz zatvora da odsvira koncert. Stoga začuđujuće njegova današnja mirnoća. Nagađa da je razlog 26 godina mlađa supruge Candice Night.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika