05.02.2009. / 12:33

 

Tim postao Kim: njemački tinejdžer promijenio spol

Kim Petras najmlađa je osoba na svijetu koja je promijenila spol, i to u dobi od samo šenaest godina, a operaciju je financiralo njemačko Ministarstvo zdravstva

Djevojka želi karijeru pop zvijezdeDjevojka želi karijeru pop zvijezdeŠesnaestogodišnja Kim Petras, njemačka transeksualka, najmlađa je osoba na svijetu kojoj je dopuštena operacija promjene spola. Sada je od dječaka postala djevojčica, odnosno prije je bila Tim, a sada je uzela ime Kim. Djevojka je inače u Njemačkoj pop pjevačica tako da njena promjena nije mogla proći nezapaženo. Operaciji se podvrgnula još u studenom, a sad jedva čeka toplije dane kad će napokon moći šetati u bikiniju kao djevojka.


" Sve se promjenilo nakon ove operacije, ne mogu dočekati dan da obučem svoj najdraži kupaći kostim", kazala je. Svjesna je činjenice da će ju ova tema pratiti cijelog života, no isto tako se nada da će ju ljudi ipak prepoznati i zbog glazbe. Naime, u Njemačkoj je promjena spola legalna tek nakon 18. godine, no Kim je s hormonskom terapijom počela kada je imala 12 godina , a sa 14 je već bila službeno registrirana kao djevojčica.


Međutim, njeno stanje bilo je okarakterizirano kao bolest pa je operaciju financiralo zdravstveno osiguranje.
Doktor Achim Wuesthof, endokrinolog specijaliziran za liječenje djece i adolescenata koji je tretirao Kim izjavio je kako su on i njegovi kolege shvatili da je u ovom slučaju s liječenjem najbolje krenuti što ranije. Smatra da se osjećaj transeksualnosti javlja na početku puberteta, a psihičke promjene koje donosi, mogu se pretvoriti u traumu. Kim je sada sretna i govori da joj je ova operacija promjenila život . Roditelji su joj bili podrška od samog početka i ponosni su na ono što je Kim postigla. (A.B.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika