06.02.2009. / 08:00

Autor: Hina

Specijalci i gorska služba još tragaju za nestalom Cessnom na južnom Velebitu

"Za sada nema još rezultata", rekao je Prizmić dodavši da se u potragu s južne strane sinoć uključila još jedna ekipa HGSS-a

Josip Crnčević predsjednik je Aerokluba Ban iz SesvetaJosip Crnčević predsjednik je Aerokluba Ban iz SesvetaPročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić izjavio je u četvrtak oko 23,45 sati da su pripadnici HGSS-a došli u zonu potrage za nestalom Cessnom i članovima posade iznad južnog Velebita na predjelu Vaganskog vrha, ali da potragu otežava gusta magla i dubok snijeg.

"Za sada nema još rezultata", rekao je Prizmić dodavši da se u potragu s južne strane sinoć uključila još jedna ekipa HGSS-a, a ujutro će se istrazi priključiti njih još dvije. Uz specijalnu policiju, u potrazi sudjeluje 26 pripadnika HGSS-a, a danas će im se pridružiti njih još 40 do 50.

Najavio je da će se ujutro potrazi priključiti i helikopter koji bi, ukoliko se podigne magla, mogao locirati mjesto nesreće. Upozorio je međutim da se maglovito vrijeme na Velebitu očekuje i danas.

Nestala Cessna u vlasništvu Josipa Crnčevića, predsjednika Aerokluba "Ban" iz Sesveta, jučer popodne oko 16 sati nestala je s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe iznad Velebita, a u njoj su bile tri osobe koje su letjele iz Zagreba u Zadar.

Nestala Cessna registarskih oznaka 9A-DLNNestala Cessna registarskih oznaka 9A-DLNIako su se po prvim neslužbenim informacijama u avionu nalazila trojica iskusnih pilota sesvetskog Aerokluba "Ban" - Gerd Govejšek (63), Walter Aleksandar (49) i Miljenko Bartolić (61), mediji su kasno sinoć objavili da je u zrakoplovu bio i četvrti putnik - 68-godišnji umirovljeni instruktor Zvonko Kelek.

Vaganski vrh visine 1757 metara s okolnom visoravni najviši je vrh Velebita. Nalazi se na jugoistočnom kraku planine, i pripada u vrhunce južnog Velebita, pokraj vrhova Badanj, Malovan i Sveto brdo.

U potragu za nestalim zrakoplovom Cessna 303 sesvetskog aerokluba krenuo je i helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u kojem je devet članova Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), izvijestio je Državni centar 112.

Izviđački zrakoplov "Pilatus" jučer popodne pretražio je moguće mjesto nesreće, a Državni centar obavio više lociranja mobitela putnika iz zrakoplova.

Spasilačke ekipe usmjerile su potragu prema području Struga i Babinog dolca na Velebitu.

U potragu za nestalom Cessnom uključen i helikopter

U potragu za nestalim zrakoplovom Cessna 303 sesvetskog aerokluba u kojem su bile četiri osobe u sedam sati prema Vaganskom vrhu na Velebitu krenuo je i helikopter Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u kojem je devet članova Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), izvijestio je Državni centar 112.

Izviđački zrakoplov "Pilatus" jučer popodne pretražio je moguće mjesto nesreće, a Državni centar obavio više lociranja mobitela putnika iz zrakoplova.

Spasilačke ekipe usmjerile su potragu prema području Struga i Babinog dolca na Velebitu.

U potrazi za zrakoplovom od jučer kasno popodne i noćas sudjeluju pripadnici zadarske, gospićke i ogulinske HGSS-a te pripadnici interventne policije.

Cessna je nestala s radara hrvatske Kontrole zračne plovidbe jučer popodne o čemu je odmah obaviještena HGSS-a.

Po dojavama s terena u Operativno-komunikacijski centar Ličko-senjske PU potragu je noćas otežavala magla, visok snijeg i dijelom minirano područje. (H)

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika