20.02.2009. / 12:55

Autor: Martina Čizmić

Legijinog pomagača u planiranju bijega otkriti će video-snimka

Istražitelji ne isključuju da je Legiji plastični pištolj dao i netko od čuvara

Milorad Ulemek LegijaMilorad Ulemek LegijaUprava Okružnog zatvora u Beogradu intenzivno traga za čuvarom koji je pustio Milorada Ulemeka Legiju da u ćeliju bez obaveznog pretresa nakon susreta sa obitelji i odvjetnicima unese plastični pištolj. Ključnim će se, prema pisanju Blica, pokazati video-snimka nadzorne kamere.

"Ukoliko je Milorad Ulemek, nakon povratka iz sobe za posjete u ćeliju uveden bez pretresa, to je zabilježeno na video-snimkama sa kamera u hodniku. Pretres obično obavlja jedan stražar, koji je tog dana zadužen da ga izvede i vrati u ćeliju", rekao je za Blic izvor iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Do sada je utvrđeno da je Ulemek između dva pretresa imao sedam obiteljskih posjeta i 15 posjeta odvjetnika. Istražitelji ne isključuju da je Legiji plastični pištolj dao i netko od čuvara.

"Moramo utvrditi zašto je netko Legiju pustio u ćeliju bez pretresa. Pitanje je da li se radi o propustu i nemarnosti ili je netko za to bio plaćen ili ucijenjen. Također, da li je znao što Legija planira s tim pištoljem te da li je trebalo biti još pomagača", rekao je Blicov izvor.

Ministrica pravde Snežana Malović izjavila je kako je plastični pištolj, nađen kod Legije, bio replika pravog pištolja. Potvrdila je da je bilo propusta u Legijinom osiguranju te da se sada vodi istraga kako je do toga došlo te tko je odgovoran.

Kako bi se u potpunosti spriječio pokušaj bijega, ubuduće će se Legiji suditi u posebnoj sudnici unutar Okružnog zatvora. Legiju će iz najsigurnijeg dijela zatvora, tzv. "Hajata", odvoditi u posebnu prostoriju u samoj sudnici, koja je odvojena neprobojnim staklom i rešetkama od publike iza i sudnice ispred. Između "kaveza" i sudnice postoje vrata kroz koja će okrivljenik imati pristup sudnici i braniteljima.

Vezane vijesti

Odvjetniku Milorada Ulemeka Legije pucali u noge

Odvjetniku Milorada Ulemeka Legije pucali u noge

Beogradski odvjetnik Aleksandar Zarić, koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju u žalbi na presudu za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, ranjen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika