26.02.2009. / 08:00

Autor: Hina

Pobune u Bangladešu: Desetak gradova pretvoreno u ratnu zonu, poginulo 50 ljudi

Pobuna, navodno zbog neisplaćenih plaća i pitanja statusa, je izbila u srijedu unutar jedne pogranične postrojbe u glavnom gradu Dhaki i proširila se po cijeloj zemlji, podsjeća AFP

Foto: ReutersFoto: ReutersPobune paravojne skupine Bangladeški strijelci (BDR), u kojima je do sada poginulo 50 ljudi izbile su u više gradova diljem Bangladeša premda su neredi u glavnom gradu već suzbijeni, javljaju u četvrtak svjetske agencije pozivajući se na policiju i svjedoke.

Kako javlja Reuters, pobune su u tijeku u desetak gradova u Bangladešu, navodeći gradove Feni, Teknaf, 50Satkania, Sylhet, Dinajpur i Naogaon.

Pobuna, navodno zbog neisplaćenih plaća i pitanja statusa, je izbila u srijedu unutar jedne pogranične postrojbe u glavnom gradu Dhaki i proširila se po cijeloj zemlji, podsjeća AFP.

Agencija AP javila je da su se pobunjeni pripadnici BDR-a u glavnom gradu predali nakon što je vlada proglasila amnestiju i pristala saslušati njihove zahtjeve.

Bangladeš, koji ima oko 140 milijuna stanovnika, od proglašenja nezavisnosti 1971. godine zabilježio je više vojnih udara, ali promatrači kažu da ova pobuna nije politički motivirana.

Vezane vijesti

Daka paralizirana štrajkom zbog naftnog ugovora

Daka paralizirana štrajkom zbog naftnog ugovora

Daka, glavni grad Bangladeša, velikim je dijelom u nedjelju bila paralizirana nacionalnim štrajkom zbog naftnog ugovora koji je vlada potpisala s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika