02.03.2009. / 19:30

Autor: Dean Sinovčić

Kineska vlada zabranila koncerte grupe Oasis

Noel Gallagher, gitarist grupe Oasis, nastupio je prije 12 godina na koncertu Free Tibet zbog čega je kineska vlada nije dopustila koncerte u Pekingu i Šangaju

Grupa Oasis neće nastupiti u Kini zbog podrške TibetuGrupa Oasis neće nastupiti u Kini zbog podrške TibetuKineska vlada odbila je izdati dopuštenje za dva koncerta britanske grupe Oasis u Pekingu i Šangaju koja su bila previđena za travanj ove godine zato što je otkriveno da je grupa svojedobno dala podršku kampanji pod nazivom Free Tibet. Organizator kineskih koncerata istog je trenutka obustavio prodaju ulaznica i nije dao razlog za taj potez ali su sve objasnili samo članovi gruppe Oasis.

Prema njihovim riječima, oni su u subotu obaviješteni od organizatora koncerta da, usprkos odličnoj prodaji ulaznica, koncert neće biti održan. Kineska vlada isprva je odobrila koncert a zatim je povukla dopuštenje zato jer je kinesko ministarstvo kulture otkrilo da je Noel Gallagher, gitarist grupe Oasis, nastupio na Free Tibet dobrotvornom koncertu na Randall's Islandu u New Yorku 1997. godine. Stoga se koncerti, predviđeni za 3. i 5. travnja, moraju otkazati, s time da će se ostali predviđeni koncerti na turneji u jugoistočnoj Aziji, uključujući i onaj u Hong Kongu, normalno održati.

Podsjetimo, na tom koncertu održanom prije 12 godina, nastupili su, između ostalih,
Beastie Boys, Radiohead, Rage Against The Machine, Bjork, Red Hot Chili Peppers, U2, Alanis Morissette, A Tribe Called Quest, Foo Fighters i članovi grupa Pearl Jam i R.E.M, što bi značilo da nitko od njih neće tako skoro nastupiti u Kini. Dvodnevni koncert organizirao je Adam Yauch, član grupe Beastie Boys, te je prvog dana došlo 19,500 gledatelja a drugog dana 27,500 gledatelja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika