04.03.2009. / 14:53

Autor: Andrea Belin

New York Times uvodi magazinski tip online izdanja

Kako bi na net privukli čitatelje kojima ništa ne može zamijeniti užitak listanja stranica novina, urednici ovog dnevnog lista su se odlučili na radikalne promjene na svom portalu

Promjena je namijenjena starijim čitateljima jer mladi ionako dnevne novine čitaju onlinePromjena je namijenjena starijim čitateljima jer mladi ionako dnevne novine čitaju onlineUrednici američkog dnevnika New York Times pripremaju novo internet izdanje svog lista.
Iako su priznali da on line izdanje ne može ni na koji način pridobiti starije čitatelje koji su navikli na miris tiskanih novina uz jutarnjih doručak, odlučili su se na neke promjene.

No, kako bi bar malo privukli pažnju strastvenih ljubitelja print medija, napravit će im magazinsko online izdanje. Naime, da bi se na ekranu odjednom vidjelo što više vijesti, cijeli ekran će popuniti informacijama. Rasporediti će ih u dvodimenzionalni stupac i grupirati po rubrikama.

Rubrike će se prikazivati tako što će uklizavati sa svih strana kao da je riječ o ogromnom papiru koji se savija. Stari članci postepeno blijede, tako da su najnoviji prepoznatljiviji. Oni kojima se teže služiti mišem, članke će moći listati pomoću naredbi na tipkovnici. Razmaknica vodi čitatelja u sljedeću rubriku, a ukoliko je istovremeno držite tipku "shift" možete se vratiti na rubriku prije.

Za istu radnju možete koristiti i strelice. Kroz rubrike možete se kretati i ako pritisnete na slovo "S"(section) i istovremeno utipkate broj koji se nalazi pored određene rubrike i onda se "S" pusti. Isto vrijedi i za članke samo što onda pritisnete slovo"A"(article).
Ukoliko se čitatelj ne snalazi može pritisnuti znak"?".

Ako vam je ovo previše informacija i potreban vam je podjsjetnik kliknite na http://prototype.nytimes.com/gst/articleSkimmer
Najava novog pristupa čitanju elektronskih novina nalazi se na stranici http://firstlook.blogs.nytimes.com/2009/02/13/sunday-browsing/ .

Vezane vijesti

Žena prvi put na čelu New York Timesa

Žena prvi put na čelu New York Timesa

New York Times objavio je u četvrtak da dosadašnji glavni urednik Bill Keller odlazi s tog položaja te da će ga zamijeniti Jill Abramson, prva žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika