04.03.2009. / 18:46

Autor: Ivica Medo

nogomet

Constantini novi izbornik Austrije

Austrijski nogometni savez imenovao je za novog izbornika Austrije Dietmara Constantinija koji će na austrijskoj klupi zamijeniti Karela Brucknera

Karel BrucknerKarel BrucknerČeški stručnjak, Karel Bruckner, dobio je otkaz u ponedjeljak zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., a 53-godišnji Dietmar Constantini bio je prvi izbor ANS-a za novog izbornika.

Constantini je već bio austrijski izbornik u tri utakmice 1991. te je u razdoblju od 1991. do 1993. i od 1999. do 2001. bio prvi asistent tadašnjim izbornicima.

"Velika je čast biti izbornik svoje domovine, ali i velika odgovornost", izjavio je nakon izbora Constatini kojeg očekuje prva utakmica na izborničkoj klupi protiv Rumunjske 1. travnja 2009.

"U teškoj smo situaciji u skupini, ali moramo se suočiti s izazovom koji nas očekuje", kazao je Constatini.

Bruckner je imao start iz snova, u prvoj utakmici kvalifikacija Austrija je pobijedila Francusku 3:1 u Beču, ali zatim je izgubila od Litve i Srbije te remizirala sa slabašnim Farskim Otocima, tako da su joj ostale male šanse za plasman u Južnoafričku Republiku.

Inače, Constatini je sedmi austrijski izbornik od 1998. kada se Austrija posljednji put plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika