06.03.2009. / 18:23

Autor: Hina

Dačić: U travnju potpisivanje sporazuma o policijskoj suradnji između Srbije i Hrvatske

"Mi dobro surađujemo s hrvatskom policijom i ministarstvom unutarnjih poslova. Očekujemo da će sporazum biti potpisan u Beogradu, jer smo se tako dogovorili", rekao je Dačić

Ivica DačićIvica DačićSrbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u petak je najavio da će Srbija i Hrvatska najvjerojatnije u travnju potpisati sporazum o policijskoj suradnji.

"Mi dobro surađujemo s hrvatskom policijom i ministarstvom unutarnjih poslova. Očekujemo da će sporazum biti potpisan u Beogradu, jer smo se tako dogovorili", rekao je Dačić na tiskovnoj konferenciji nakon potpisivanja Ministarske deklaracije o sigurnosti granica u jugoistočnoj Europi.

Govoreći o suradnji ministarstava unutarnjih poslova i policija zemalja u jugoistočnoj Europi, Dačić je ocijenio da je od negdašnje Jugoslavije "ostalo bratstvo i jedinstvo kriminalnih skupina" te da je sada potrebno "bratstvo i jedinstvo ministarstava i policija", kako bi se zemlje u regiji uspješno borile protiv organiziranog kriminala.

Deklaraciju su, u okviru šeste godišnje ministarske konferencije o sigurnosnoj suradnji u jugoistočnoj Europi, potpisali ministri unutarnjih poslova Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Hrvatska, koju je u Beogradu predstavljao ministar Tomislav Karamarko, sudjeluje na konferenciji u svojstvu stručnjaka i partnera koji pomaže zemljama u regiji.

Na skupu, koji su priredili srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova i ženevski centar za demokratski nadzor oružanih snaga (DCAF), sudjelovali su ministri unutarnjih poslova Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, BiH, Albanije, Srbije i zemalja EU-a - Italije, Slovenije i Češke.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika