09.03.2009. / 18:11

Autor: Dean Sinovčić

Šest godina zatvora žigolu koji je ucijenjivao BMW-ovu nasljednicu

Helg Sgarbi, žigolo iz Švicarske, tražio je 49 milijuna eura od ljubavnice Susanne Klatten čiji je pradjed osnovao BMW

Susanne Klatten i Helg SgarbiSusanne Klatten i Helg SgarbiHelg Sgarbi, žigolo iz Švicarske, osuđen je u ponedjeljak na šest godina zatvora nakon što je priznao da je ucjenjivao Susanne Klatten, najbogatiju Njemicu, te prevario još tri žene i na taj način se obogatio. Susanne Klatten je nasljednica BMW-a, bila je njegova ljubavnica i bilo je pitanje hoće li se pojaviti na sudu kako bi ispričala detalje iz njihovog privatnog života. Kako je Sgarbi sve priznao tako Susanne Klatten nije trebala svjedočiti.


Prema navodima iz tužbe, 42-godišnji Sgarbi je u ljeto 2007. godine zaveo tri žene u ekskluzivnom austrijskom resortu Lanserhof rezerviranom za bogataše. Godinu dana ranije spetljao se i sa 46-godišnjom Susanne Klatten, praunukom Guntera Quandta koji je nacistima bio ekonomski savjetnik te je osnivač BMW-a. Od te četiri žene izvukao je devet milijuna eura, od čega mu je samo Susanne Klatten dala sedam milijuna eura. Do novaca je dolazio na isti način. Predstavljao se kao bankar kojem je potreban novac kako bi isplatio mafijaškog šefa čiju je kćerku ubio tako što ju je pregazio u prometnoj nesreći dok je boravio u Americi.

Susanne Klatten godinu i pol dana je varala muža sa Helgom SgarbijemSusanne Klatten godinu i pol dana je varala muža sa Helgom Sgarbijem
Obrana Helga Sgarbija tvrdila je da se ne radi o prevari jer su sve četiri žene dobrovoljno pristale dati mu novac. Međutim, pisma koja je Sgarbi slao Susanne Klatten pokazuju da se on nije želio zadovoljiti samo prevarom. Nakon što ga je ona ostavila, on je poludio. U pismima joj je zaprijetio da će njezinom suprugu Janu Klattenu, s kojim ima troje djece i koji je član upravnog odbora BMW-a, poslati snimku njihovog seksa. Od svega će odustati ako mu plati 49 milijuna eura. U tom trenutku Susanne Klatten je priznala aferu svom suprugu nakon čega je angažirala privatne detektive te je obavijestila policiju. Dogovorila je susret sa Sgarbijem i isplatu, prilikom čega je policija uhapsila Sgarbija.

Helg Sgarbi prevarom je uzeo devet milijuna eura od četiri žene ali je tražio jošHelg Sgarbi prevarom je uzeo devet milijuna eura od četiri žene ali je tražio još
Sgarbi je uhapšen u siječnju 2008. godine. Na suđenju u Munchenu je izjavio „Duboko žalim zbog ovog incidenta i javno se ispričavam oštećenim damama". Njegovo javno priznanje donijelo mu je blažu kaznu od šest godina zatvora s obzirom da je tužiteljstvo tražilo devet godina zatvora. Zanimljivo, njegov navodni partner u zločinu, Talijan Ernano Barretta koji je navodno snimao njihove seksualne odnose nije se našao na suđenju jer tužiteljstvo nije pronašlo dokaze protiv njega.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika