11.03.2009. / 19:25

Autor: Martina Čizmić

Propali bankari postaju učitelji?

Prema mišljenju voditeljici nacionalnog sindikata učitelja Christine Blower, bankari bi morali proći dodatno obrazovanje, a ne skraćeni tečaj

Hoće li britanski bankari uskoro predavati učenicima?Hoće li britanski bankari uskoro predavati učenicima?Britanci su osmislili novi sustav prekvalifikacije i ujedno riješili problem nedostatka kvalitetnih učitelja u školama.

Kako je gospodarska kriza zahvatila i financijski sektor te je mnogo bankara i ekonomista ostalo bez posla, u Londonu planiraju organizirati poseban tečaj za učitelje na kojem bi te ljude prekvalificirali u obrazovne radnike.

No, sindikati u školstvu nisu toliko optimistični. Tvrde da bi na taj način pala razina kvalitet obrazovanja u britanskim školama. Najviše ih muči ideja prema kojoj bi se za bankare i ekonomiste uveo skraćeni tečaj za učitelje jer su oni "iskusni profesionalci".

Prema mišljenju voditeljici nacionalnog sindikata učitelja Christine Blower, bankari bi morali proći dodatno obrazovanje, a ne skraćeni tečaj.

Vezane vijesti

Nekontrolirana moć banaka u sjeni

Nekontrolirana moć banaka u sjeni

U svom najjednostavnijem obliku je poslovanje neke normalne banke vrlo lako shvatljivo: ljudima koji joj povjere novac na čuvanje, ona isplaćuje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika