12.03.2009. / 10:20

Autor: Katarina Zorić

Irački novinar koji je bacio cipelu na Busha osuđen na tri godine zatvora

Njegova obrana tvrdi da ta optužba nije primjenjiva budući da Bush nije bio u službenom posjetu Bagdadu nego je došao nenajavljeno i bez poziva

Muntadhar al-Zeidi u pritvoru je otkad je Busha gađao cipelama Muntadhar al-Zeidi u pritvoru je otkad je Busha gađao cipelama Irački novinar koji je bacio cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha osuđen je na tri godine zatvora iako je pred sudom izjavio da se ne osjeća krivim po optužnici za napad. "Bacio sam cipelu jer je to bio prirodan odgovor na okupaciju", izjavio je novinar Muntadhar al-Zeidi.

Taj je televizijski novinar u pritvoru otkad je Busha gađao cipelama na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem u prosincu, a optužnica ga tereti za napad na stranog čelnika.

Njegova obrana ističe kako ta optužba nije primjenjiva s obzirom na to da Bush nije bio u službenom posjetu Bagdadu nego je došao nenajavljeno i bez poziva.

Međutim, sudac je izjavio da je ured premijera priopćio da se radilo o službenom posjetu.

Vezane vijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Putnici s leta 93 među najhrabrijima u američkoj povijesti

Četrdeset putnika leta 93 koji su se 11. rujna suprostavili otmičarima izveli su jedno od najhrabrijih djela u američkoj povijesti, rekao je u subotu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika