13.03.2009. / 08:33

Autor: Hina

Policija demantira: Kretschmer nije na internetu najavio pokolj

Glasnogovornik Klaus Hinderer rekao ja da vlasti ispituju je li poruka na internetu krivotvorena što proturječi njegovoj ranijoj izjavi da su vlasti "potpuno uvjerene u autentičnost" poruke

Ranije je policija je rekla da je Tim Kretschmer na forumu najavio da planira pokoljRanije je policija je rekla da je Tim Kretschmer na forumu najavio da planira pokoljTinejdžer koji je ubio 15 osoba u Winnedenu na jugozapadu Njemačke možda svoje namjere ipak nije najavljivao na internet forumu, rekla je policija u četvrtak.

Ranije je policija je rekla da je 17-godišnji mladić, identificiran kao Tim Kretschmer, na internetskom forumu drugoj osobi rekao da planira ubiti učenike u svojoj bivšoj školi jer su ga ismijavali.

Policija je rekla da se pokazalo da je pogrešna informacija kako je takav razgovor nađen u njegovom računalu.

Glasnogovornik Klaus Hinderer rekao ja da vlasti ispituju je li poruka na internetu krivotvorena što proturječi njegovoj ranijoj izjavi da su vlasti "potpuno uvjerene u autentičnost" poruke.

Policija je u četvrtak priopćila da je Kretschmer, koji je u srijedu počinio masovni pokolj u južnonjemačkom gradu Winnendenu ustrijelivši 15 osoba, najavio taj čin nekoliko sati prije na internetu. Po ranijem priopćenju policije Kretschmer je napisao da mu je "dosta ovog nesređena života" i najavio: "Mislim ozbiljno: imam oružje i sutra odlazim u svoju staru školu. Sutra ćete čuti o meni".

Vezane vijesti

Kofi Annan "užasnut" pokoljem u Huli

Kofi Annan "užasnut" pokoljem u Huli

Izaslanik Ujedinjenih naroda i Arapske lige Kofi Annan, koji je u ponedjeljak doputovao u Damask gdje će razgovarati sa sirijskim predsjednikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika