13.03.2009. / 19:43

Autor: Martina Čizmić

Milorad Ulemek Legija i zemunski klan planirali otmicu Ružice Đinđić?

To je za 'zemunce' u to vrijeme bilo sasvim normalno. Pa, kad su mogli da otmu vlasnika 'Delte' Miškovića, zašto ne bi oteli Ružicu?, naglašava Pressov izvor

Milorad Ulemek LegijaMilorad Ulemek LegijaPripadnici "zemunskog klana" navodno su 2001. godine planirali otmicu Ružice Đinđić, supruge pokojnog premijera Zorana Đinđića, kako bi natjerali srpske vlasti da iz zatvora puste Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma.

Kako donosi srpski tabloid Press, srpska je policija za to doznala još 2005. godine, ali nije poduzela ništa.

Njihov izvor tvrdi kako je Dejan Milenković Bagzi rekao da "zemunci" planiraju otmicu Ružice Đinđić, koju bi sigurno proveli, da Šiptar i Kum iz zatvora nisu izašli zahvaljujući svojim političkim vezamas.

Tijekom svog kasnijeg svjedočenja, Bagzi je na Specijalnom sudu govorio o otmicama Miroslava Miškovića, Milije Babovića, Suada Musića, kao i planovima da se otmu Dragan Džajić i njegova supruga Branka, Miodrag Kostić i Željko Mitrović. No, oticu Ružice Đinđić tada nije spominjao.

Pressov izvor nagađa da je informaciju o Ružici Đinđić izostavio jer ju je možda netko želio poštedjeti te priče. Ističe da ne zna da li je Bagzi kasnije povukao tu izjavu, ali zna da ju je rekao srpskoj policiji i ljudima iz Tužiteljstva.

Navodno je "zemunski klan" jedno vrijeme čak i pratio Ružicu Đinđić.

"Milenković je rekao da su 'zemunci' u suradnji sa Miloradom Ulemekom Legijom, najozbiljnije spremali tu otmicu. Pratili su Ružicu Đinđić, nadzirali mjesta u koja je ona odlazila, imali su podatke tko je vozi, kako odlazi na aerodrom... To je za 'zemunce' u to vrijeme bilo sasvim normalno. Pa, kad su mogli da otmu vlasnika 'Delte' Miškovića, zašto ne bi oteli Ružicu?", naglašava Pressov izvor.

Vezane vijesti

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Jočiću prijetnje nakon uhićenja pripadnika tzv. zemunskog klana

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova pojačalo je mjere sigurnosti oko bivšeg ministra unutarnjih poslova Dragana Jočića kojega je Vuk Bojović,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika