18.03.2009. / 15:34

Autor: Katarina Zorić

Samo za podobne: Glavaš s pressice izbacio novinara Dragu Hedla

Glavaš je Hedlu najprije pružio ruku, a potom mu je rekao da napusti stranačke prostorije. Hedl ga je tada zapitao zašto mu ne dopušta ulazak kad su dobili poziv. Glavaš je, međutim, inzistirao na njegovu odlasku s pressice, unatoč tomu što je Hedl iznio sve argumente kako bi mu se dopustio ulazak u prostoriju

Novinaru Dragi Hedlu danas je bio zabranjen ulazak na pressicu Glavaševa HDSSB-a Novinaru Dragi Hedlu danas je bio zabranjen ulazak na pressicu Glavaševa HDSSB-a Nakon što je jučer ekipa Osječke televizije izbačena s pressice HDSSB-a, gotovo identičan scenarij ponovio se i danas. Ovoga puta Branimir Glavaš osobno je izbacio novinara Dragu Hedla.

Kako piše Jutarnji list, Glavaš se u hodniku ispriječio kako bi njihovu novinaru Hedlu zabranio ulazak u dvoranu na tiskovnu konferenciju te stranke. Navode da je njihovo dopisništvo u Osijeku toga jutro dobilo poziv za tiskovnu konferenciju, ali to nije spriječilo Glavaša da Hedlu zabrani ulaz uz nekoliko nabildanih članova svoje stranke.

Glavaš je Hedlu najprije pružio ruku, a potom mu je rekao da napusti stranačke prostorije. Hedl ga je tada zapitao zašto mu ne dopušta ulazak kad su dobili poziv. Glavaš je, međutim, inzistirao na njegovu odlasku s pressice, unatoč tomu što je Hedl iznio sve argumente kako bi mu se dopustio ulazak u prostoriju.

Jutarnji piše da se Glavaš na kraju izderao na fotoreportera Cropixa Vladu Kosa koji ga je snimao dok je Hedlu spriječavao ulazak u dvoranu. Vikao je u hodniku i na druge novinare: "Tko ima akreditaciju može ući, tko nema ne može!"

Njegovo osiguranje zaustavilo je i snimatelja i novinara Osječke televizije, također im onemogućujući ulazak u dvoranu. Potom je Glavaš pozvao bivšeg saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića koji je dotrčao s drugog kraja hodnika. Naredio mu je da zaključa dvoranu u kojoj je trebala početi tiskovna konferencija. Drmić je izvadio ključ iz vanjske strane vrata, a onda su on i Glavaš povukli vrata i zaključali dvoranu s unutrašnje strane.

Svo to vrijemje osječko baranjski župan Krešimir Bubalo, kandidat HDSSB-a za osječkog gradonačelnika i koalicijski partner HNS-a, mirno je stajao sa strane i promatrao, ne rekavši ni riječi.

Ovo nije prvi puta da je Branimir Glavaš izbacio novinara Dragu Hedla. Naime, Glavaš je 1991. godine kao jedan od istaknutih članova HDZ-a istjerao Dragu Hedla iz Glasa Slavonije gdje je on bio glavni urednik. Glavaš koji je tada bio jedan od najmoćnijih ljudi u Osijeku, navodno je došao u prostorije Glasa Slavonije i uz pomoć oružja istjerao Hedla jer mu se nije sviđalo što kritički piše o HDZ-u, ali i o ubojstvima srpskih civila u Osijeku.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika