19.03.2009. / 10:58

Autor: Nacionalova redakcija

Soli na rep: Đinđićevom ubojici vlast ne može oduzeti vilu

Milorad Ulemek Legija će, unatoč najavi o zapljeni njegove imovine, ostati vlasnik vrijedne nekretnine u beogradskom naselju Cerak, jer ju je kupio na kredit 1998. i to u vrijeme, kako su procijenili istražitelji, kad još nije bio vođa kriminalne skupine.

Kuća Milorada Ulemeka u beogradskom naselju Cerak; Foto: PolitikaKuća Milorada Ulemeka u beogradskom naselju Cerak; Foto: PolitikaMilorad Ulemek Legija, nekadašnji vođa zemunskog kriminalnog klana i osoba osuđena za organizaciju atentata na Zorana Đinđića, legalno je kupio raskošnu vilu u beogradskom naselju Cerak, pokazala je financijska istraga srpskih vlasti.

Legija će tako, unatoč najavi o zapljeni njegove imovine, ostati vlasnik vrijedne nekretnine jer ju je kupio na kredit 1998., i to u vrijeme, kako su procijenili istražitelji, kad još nije bio vođa kriminalne skupine.

Kako donosi beogradska Politika, Legija na svoje ime nema druge imovine, barem istražitelji nemaju takvih saznanja. Trenutno se provodi provjera sefova i nekih računa u bankama. Međutim, jop ni jedan račun nije blokiran, a prvi rezultati istrage o porijeklu Legijine imovine očekuju se početkom svibnja.

Spekulira se da su pripadnici zemunskog klana zametnuli trag ilegalno stečenoj imovini prije ubojstva srpskog premijera Đinđića. Stoga će povezivanje tajnih računa s pravim vlasnicima, naročito u inozemstvu, biti težak posao za istražitelje.

Prema onome što se zna, Legija je nekretnine kupovao na ime svoje supruge i djece. Na suđenju je izjavio da posjeduje ušteđevinu koju je zaradio u Legiji stranaca.

U Srbiji je nedavno stupio na snagu Zakon o oduzimanju imovine stečene kaznenim djelom. Taj zakon predviđa zapljenu imovine osuđenim kriminalcima, ali tek nakon provedenog posebnog sudskog postupka.

Vezane vijesti

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Srbija poslije Đinđića - korak unatrag

Svetlana Lukić, urednica Peščanika, jednog od retkih nezavisnih medija u Srbiji, na godišnjicu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića govori o tome… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika