19.03.2009. / 16:04

Autor: Hina

Faber u Podgorici: Moguće da je Pukanić ubijen zbog tekstova o duhanskoj mafiji

"Odbacujemo dio navoda da ne postoji dobra komunikacija i suradnja između dviju policija. Činjenica je da ona postoji i da je mi i dalje jačamo. Što se tiče hrvatske policije, nećemo biti zadovoljni dok god ne dođemo do nalogodavca", kazao je Faber

Faber je istaknuo kako hrvatska policija intenzivno surađuje sa svim zemljama u regijiFaber je istaknuo kako hrvatska policija intenzivno surađuje sa svim zemljama u regijiHrvatsko-crnogorski odnosi višeslojni su i dobro se razvijaju, a suradnja dvaju ministarstava i dviju policija je kvalitetna, ocijenili su u četvrtak u Podgorici hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i njegov crnogorski kolega Jusuf Kalamperović.

"Mafija, organizirani kriminal nema granice, ne poznaje podjele i brzo nalazi zajednički interes i potrebu za suradnjom. Na tom tragu, da ne bismo išli za njima, mi udružujemo naše analitičke kapacitete, razmjenu informacija, a po potrebi i zajedničke operacije", kazao je Karamarko na tiskovnoj konferenciji nakon susreta s crnogorskim ministrom. Konfenciji su nazočili i ravnatelji dviju policija Vladimir Faber i Veselin Veljović.

Hrvatski ministar istaknuo je kako je sigurnost najvažnija za stabilnost države, a potreba za sigurnošću prekogranična te da stoga sigurna Crna Gora znači i sigurniju Hrvatsku i obratno.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova kazao je kako je "Crna Gora zainteresirana za dobre odnose sa svima, no naročito za dobre odnose s Hrvatskom", ocijenivši da tomu pridonosi i današnji susret. Kalamperović je rekao da je u razgovorima bilo riječi o policijskoj suradnji, prohodnosti granice i međusobnoj pomoći u izvanrednim okolnostima. Dodao je da je s hrvatskim kolegom razgovarao i o potpisivanju sporazuma o dvojnom državljanstvu te da će taj dogovor biti "brzo i lako" postignut.

Karamarko nije mogao potvrditi vijest koju su u četvrtak prenijeli podgorički mediji da Hrvatska traži izručenje kapetana bojnog broda negdašnje JNA Ilije Brčića. On je na splitskom Županijskom sudu osuđen na 15 godina zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva. I crnogorski ministar policije kazao je kako ne zna da je došao bilo kakav zahtjev za izručenje Brčića.

Ravnatelj hrvatske policije Vladimir Faber odbacio je tvrdnje u medijima u Podgorici i Zagrebu da je dosadašnja suradnja dviju policija bila loša, osobito u razmjeni podataka u vezi s razrješenjem ubojstva urednika i direktora Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

"Odbacujemo dio navoda da ne postoji dobra komunikacija i suradnja između dviju policija. Činjenica je da ona postoji i da je mi i dalje jačamo. Što se tiče hrvatske policije, nećemo biti zadovoljni dok god ne dođemo do nalogodavca", kazao je Faber.

Istaknuo je kako hrvatska policija intenzivno surađuje sa svim zemljama u regiji, osobito s policijama Srbije, BiH i Crne Gore, upravo zato što je dosadašnjom istragom utvrđena, kako je rekao, "osnovana sumnja da je to kazneno djelo u fazi planiranja, dakle naručenja i izvršenja, imalo multinacionalni značaj".

Na novinarski upit Faber nije isključio mogućnost da su motiv Pukanićeva ubojstva tekstovi o duhanskoj mafiji.

Ravnatelj crnogorske policije Veljović ustvrdio je kako je suradnja s hrvatskom policijom sve bolja te da je primjer i za širu regiju.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika