29.03.2009. / 12:46

Autor: Hina

Indonezija: Broj poginulih u poplavi porastao na 91

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara

Jučer je mobilizirano približno 500 osoba kako bi se nastavila potragaJučer je mobilizirano približno 500 osoba kako bi se nastavila potragaSpasilačke ekipe izvijestile su u nedjelju da je broj poginulih u indonezijskom glavnom gradu nakon pukuća brane porastao na 91, a strahuje se da bi mogao biti i veći, jer se oko stotinu ljudi smatra nestalima.

Poplava se dogodila u petak u naseljenom području koje se nalazi na umjetnom jezeru na kojemu je popustio nasip. U subotu je mobilizirano približno 500 osoba, među kojima i vojnici, kako bi se nastavila potraga u zoni opustošenoj bujicom blata u Cireundeu, području jugozapadno od glavnog grada Džakarta. Potraga za nestalima nastavlja se i u nedjelju.

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara.

Gotovo sva voda iz jezera koje se proteže na dvadesetak hektara s kapacitetom od približno dva milijuna prostornih metara, brzo se izlila. Oko 500 kuća uništeno je, voda je odnosila krovove i dijelove zidova. Stanovnici su događaj usporedili s tsunamijem zbog neočekivanosti i snage.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika