02.04.2009. / 14:43

Autor: Katarina Zorić

Umjesto u garažu, ravnatelj svoj luksuzni Mercedes parkira u arhivu

Djelatnici su upozorili da Zavod raspolaže posebnom recepcijom na prvom katu zgrade u kojoj ima uredski prostor, premda u prizemlju već postoje dvije recepcije na kojima je angažirana i zaštitarska služba. Kako navode, ovakva dodatna recepcija proračun godišnje košta 120.000 kuna.

Djelatnici su snimili i fotografiju Mercedesa parkiranog u arhiviDjelatnici su snimili i fotografiju Mercedesa parkiranog u arhiviŽeljko Topić, ravnatelj Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, ima luksuzni Mercedes E280 CDI koji je parkiran u arhivi zavoda, među papirima i dokumentacijom. Iako postoji službena garaža u Vukovarskoj 78, Topić je luksuzni automobl skrio na mjesto gdje je bila arhiva, a fascikle i dosjee smjestio je na otvorenu recepciju.

Bizarna situacija otkrivena je kada su djelatnici Zavoda poslali predstavku Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika. Djelatnici su upozorili da Zavod raspolaže posebnom recepcijom na prvom katu zgrade u kojoj ima uredski prostor, premda u prizemlju već postoje dvije recepcije na kojima je angažirana i zaštitarska služba. Kako navode, ovakva dodatna recepcija proračun godišnje košta 120.000 kuna.

Nakon dobivene predstavke, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika od Vlade je zatražio hitnu unutarnju kontrolu trošenja proračunskih sredstava u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, izvješće o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama.

Istovremeno Vladi su predložili donošenje odluke o utvrđivanju standarda kada su u pitanju službena vozila dužnosnika i rukovodećih službenika. "Možda bi vozilo klase Golfa ipak bilo primjerenije vozilo za ravnatelja jednog državnog zavoda od Mercedesa.

Ako ravnatelji zavoda voze Mercedese, znači li to da ministrima treba kupiti zrakoplove", pitaju se u sindikatu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika