03.04.2009. / 11:12

Autor: Hina

Prosvjedi protiv NATO-a u Strasbourgu: 300 privedenih

Tijekom sukoba u četvrtak, neki prosvjednici naoružali su se drvenim palicama te su zabilježene mnogobrojne štete po ulicama, izvijestila je policija

Preosvjednici u Strasbourgu; Foto: ReutersPreosvjednici u Strasbourgu; Foto: ReutersTri stotine osoba privedeno je a 105 smješteno pod nadzor nakon sukoba u četvrtak u Strasbourgu između snaga reda i prosvjednika protiv summita čelnika NATO-a, doznaje se u petak od policije.

Po tom izvoru, osobe pod nadzorom kazneno se goni zbog sudjelovanja u oružanom okupljanju i nasilja. Tijekom sukoba u četvrtak, neki prosvjednici naoružali su se drvenim palicama te su zabilježene mnogobrojne štete po ulicama, istaknula je policija.

Na mjestu sukoba, desetak stajališta autobusa razbijeno je a kante za smeće zapaljene.

Nekoliko stotina prosvjednika (500 do 600 prema policiji, otprilike 2000 prema prosvjednicima), sukobilo se s naoružanom policijom koja ih je spriječila da prodru u gradsko središte.

Strasbourg u petak i subotu ugošćuje, s njemačkim gradom Kehlom, 28 šefova država i vlada na summitu NATO-a koji bilježi 60. obljetnicu Atlantskog saveza.

Vezane vijesti

NATO zbog Nikolića bori se za Balkan

NATO zbog Nikolića bori se za Balkan

Dok je proteklog tjedna u jednoj od ogromnih dvorana centra McCormick u Chicagu na kratko razgovarala s malom skupinom hrvatskih izvjestitelja s NATO… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika