04.04.2009. / 12:38

Autor: Dean Sinovčić

Guardian: Cristiano Ronaldo potpisuje za Real za 75 milijuna funti!

Britanski list Guardian u subotu je objavio ekskluzivnu vijest kako će Cristiano Ronaldo ovog ljeta napustiti Manchester United i potpisati za Real iz Madrida

Cristiano Ronaldo igra posljednje utakmice za Manchester UnitedCristiano Ronaldo igra posljednje utakmice za Manchester UnitedBritanski list Guardian objavio je u subotu ekskluzivnu informaciju da će Cristiano Ronaldo (24), nogometaš Manchester Uniteda i jedan od najboljih nogometaša na svijetu, ovog ljeta potpisati za Real iz Madrida a transfer će iznositi rekordnih 75 milijuna funti. Prema informacijama do kojih je došao Guardian, Ronaldo i njegovi savjetnici još su u rujnu prošle godine rekli predstavnicima Reala iz Madrida kako on ne namjerava produžiti ugovor sa Manchester Unitedom. Taj se dogovor trebao držati u strogoj tajnosti ali se u prosincu prošle godine jedan od direktora Reala, Pedro Trapote, izblebetao novinaru španjolskog El Munda, riječima «potpisali smo najboljeg igrača na svijetu, prelazi k nama na ljeto». Nakon što ga je novinar pitao govori li o Ronaldu, Trapote mu je odgovorio «najbolji od najboljih, to je Ronaldo, nema drugog».

Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, poludio je kada je saznao za to, pa su čelnici Reala zabranili Ronaldu da govori o tom mogućem transferu. Čelnici Manchester Uniteda tada su rekli kako Ronaldo ima ugovor s klubom do 2012. godine i nije na prodaju. Međutim, u međuvremenu su se, u tajnosti, ponovno susreli čelnici Reala i Manchestera, te su se približili dogovoru. Ključno približavanje dogodilo se nakon što je u siječnju Ramon Calderon, predsjednik Reala, napustio taj položaj i zamijenio ga je Vincente Boluda. Calderon je svojim metodama, saznaje se, živcirao čelnike Manchestera, dok je Boluda postupio daleko taktičnije i privolio čelnike Manchestera na prodaju Ronalda. Uz to, ljudi bliski Ronaldu rekli su da se Cristiano zasitio Manchester Uniteda i engleske lige te želi odlazak.

Jedine osobe koje mogu spriječiti ovaj transfer su članovi obitelj Glazer, vlasnici Manchester Uniteda. Pitanje je samo žele li odbiti ponudu vrijednu 75 milijuna funti.

Vezane vijesti

Messi, Van Persie i Ronaldo predvode napad idealne jedanaestorke

Messi, Van Persie i Ronaldo predvode napad idealne jedanaestorke

Eminentni nogometni portal Goal.com izabrao je najbolju momčad prve polovice sezone 2011/12. Tek dvije momčadi zastupljene su s dvojicom igrača,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika