08.04.2009. / 10:38

Autor: Nacionalova redakcija

Blair: Pozivam Papu i Crkvu da prestanu biti netolerantni prema homoseksualcima

Blair je istaknuo da bi se po pitanju prava homoseksualaca crkva trebala reformirati, na način kako je on to napravio u redovima Laburističke stranke

Bivši britanski premijer Tony BlairBivši britanski premijer Tony BlairBivši britanski premijer Tony Blair, koji je nakon prestanka obnašanja te funkcije prešao na katoličanstvo, kazao je da Papa i Vatikan trebaju promijeniti stavove oko homoseksualnosti, jer smatra da su 'preoštri' prema tom pitanju, više nego ostali katolici. Blair je istaknuo da bi se po pitanju prava homoseksualaca crkva trebala reformirati, na način kako je on to napravio u redovima Laburističke stranke.

"Vi možete ustrajati u svojim stavovima samo zato jer ne želite izgubiti ono što imate ili možete prihvatiti činjenicu da se svijet mijenja i smisliti način kako se što bolje nositi s tim promjenama", rekao je Blair, bivši premijer za čijeg su mandata u Velikoj Britaniji odobrene registracije homoseksualnih izvanbračnih zajednica, prenosti Večernji list. Svoje mišljenje o izostanku katoličkog poštivanja prava homoseksualaca, Blair je iznio za najprodavaniji britanski gay časopis Attitude.

Podsjetimo što s druge strane službeni Vatikan misli o ovom pitanju. Papa je prošle godine izjednačio toleranciju prema homoseksualcima s uništavanjem prašuma, kazavši da se radi o 'moralnom zlu'. Mislim da katolici u načelu ne dijele s Papom stavove o homoseksualnosti. Njihovo vodstvo boji se napraviti bilo kakve promjene, smatra Blair.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika