09.04.2009. / 08:48

Autor: Katarina Zorić

Katolička crkva sprema se izopćiti šamana Luku Hodaka, a HDZ ga skinuo s liste

Hodak je mir i zaštitu od najnovije hajke pokušao pronaći u šumi blizu njegova vigvama. "Izopće li me nakon svega što sam učinio za Crkvu u Saborskom, moći ću samo slegnuti ramenima i nastaviti dalje kao i dosad", rekao je šaman Hodak

Luka Hodak ipak neće biti kandidat za načelnika Općine SaborskoLuka Hodak ipak neće biti kandidat za načelnika Općine SaborskoNajpoznatijeg hrvatskoga šamana Luku Hodaka Katolička crkva želi izopćiti. Nakon što je ogulinsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo istragu zbog smrti Ratka Barića koji je u novogodišnjoj noći preminuo u Hodakovu vigvamu nakon konzumiranja kompota od halucinogene bunike, na postupak izopćenja sprema se i Crkva, piše Jutarnji list.

Glasnogovornik Gospićko-senjske biskupije Draženko Tomić neizravno je potrvdio tu informaciju: "Ekskomunikacija ili izopćenje ove vrste u nadležnosti je naše mjesne crkve, no ne mogu ništa komentirati jer postupak još nismo počeli."

Tamošnji župnik fra Slavko Antunović kaže kako su obredi kojima se bavi Hodak strani kršćanstvu pa je samim time on u sukobu s Katoličkom crkvom.

Hodak je mir i zaštitu od najnovije hajke pokušao pronaći u šumi blizu njegova vigvama. "Izopće li me nakon svega što sam učinio za Crkvu u Saborskom, moći ću samo slegnuti ramenima i nastaviti dalje kao i dosad", rekao je šaman Hodak.

Hodaka više ne želi ni stranka. Naime, županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije odlučio je da Luka Hodak neće biti njihov kandidat za načelnika Općine Saborsko. Ostat će i dalje član stranke, ali od općinske organizacije HDZ-a očekuje se da idućih dana predloži novog kandidata za čelnog čovjeka Saborskog.

Vezane vijesti

Hodak u bunilu iz Brazila: Vidio sam Bandića, u većoj je opasnosti od mene

Hodak u bunilu iz Brazila: Vidio sam Bandića, u većoj je opasnosti od mene

Dok se istraga oko novogodišnje smrti Ratka Barića i slučaj demoliranja ureda načelnice općine Saborsko i dalje provode, glavni osumnjičenik, lik pod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika