15.04.2009. / 09:16

Autor: Nacionalova redakcija

Novi nadbiskup New Yorka poručio gayevima: 'Volim vas, ali ne podržavam vaše brakove'

No, dodao je također kako se ne slaže s Obaminim naumom da ubrzo održi predavanje na Sveučilištu Notre Dame, koji inače podržava pobačaj. To će, kazao je, poslati krivu poruku studentima kojima je uzor

Nadbiskup Timothy Dolan; foto: ReutersNadbiskup Timothy Dolan; foto: ReutersTimothy Dolan, novi njujorški nadbiskup koji je sinoć zaređen, kazao je dan prije da će se boriti protiv predrasuda o predodžbi Katoličke crkve kao zatucane institucije, jer se ista protivi pobačajima i homoseksualnim brakovima. Kako je Dolan istaknuo, cilj mu je vratiti ponos i dostojanstvo koji su pripadali Crkvi, da bi se ta percepcija u potpunosti narušila nakon skandala sa pedofilima svećenicima diljem SAD-a.

Kazao je da će se i dalje boriti protiv legalizacije istospolnih brakova, no isto tako i da nije homofob koji ne voli homoseksualce. "Volim ih i poštovat ćemo njihova prava. No, brak je još uvijek zajednica između muškarca i žene", kazao je Dolan. Vezano uz pobačaje, novi je nadbiskup kazao da bi katolici trebali biti spremni za dijalog sa onima koji to podržavaju.

No, dodao je također kako se ne slaže s Obaminim naumom da ubrzo održi predavanje na Sveučilištu Notre Dame, koji inače podržava pobačaj. To će, kazao je, poslati krivu poruku studentima kojima je uzor. Nadbiskup 2,5 milijuna katolika u New Yorku kazao je i kako ne bi uskratio svetu pričest političarima koji ne djeluju prema crkvenim učenjem.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika