16.04.2009. / 13:28

Autor: Anamarija Kronast

5 tajni savršene šminke

Podloga je najvažnija, ako s njom pogriješite to je kao da gradite kuću na krivim temeljima. Konačni rezultat nikako ne može biti dobar. I, dakako, najbolji make up je onaj koji djeluje posve prirodno

Najbolje izgleda njegovano lice na kojemu je diskretna šminkaNajbolje izgleda njegovano lice na kojemu je diskretna šminkaVećina žena misli da se sjajno zna našminkati, no kada malo pogledate oko sebe, shvatit ćete da to zapravo i nije istina. Naime, teoretski je mnogima puno toga jasno, a samo najhrabrije priznaju da vole make up ali da nikada nisu sigurne na koji način ga najbolje iskoristiti.

Naime, šminka postoji kako bismo prikrili sitne mane i endostatke na licu, a istovremeno naglasili sve ono što je na nama lijepo i čime se najviše ponosimo. Dakako, ne postoje univerzalni savjeti koje vrijede za svaku ženu jer je svaka različita. Ipak, neke postulate valja poštovati jer vrijede baš za sve.

1. Prije nego počnete, nahranite lice

Njegovano lice izgledat će odmornije, glađe i svježe već na samom početku. Stoga bi podloga uvijek trebala biti hidratantna krema za koju je najbolji da stoji nekoliko minuta da se dobro upije u kožu.

2. Sparite pudere

Za većinu žena, najbolji puder su u stvari dva pudera: ružičasti ton ispod žućkastoga, a tomu je tako upravo zato jer ne postoji toliko puno boja pudera koliko ima boja tena. Naime, i same ste sigurno primjetile kako vam lice svakog dana nije iste boje. Nanesite ružičasto kremasto rumenilo kao podlogu i na to dodajte standardni tekući puder.

3. Stapanje

Tekući puder testirajte i na licu i čelu. Kupite onaj koji se dobro stapa s obje podloge. Treba djelovati poput vaše kože, a ne kao premaz za tortu,, i ne zaboravite da ga se ne stavlja samo na lice nogo i na vrat.

4. Umjereno

"Djelovat ćete mlađe s manje tekućeg pudera. Dakle, koristite što je manje moguće pudera."

5. Prirodni pigmenti

"Prilikom izbora boje i nijanse, pogledajte svoju kožu. Uzmite sjenilo za oči koje odgovara vašim kapcima, rumenilo koje je slično vašim obrazima nakon što ih uštipnete. Najbolji ruž je boja je vaših usana. Prilikom testiranja, nanesite ruž u sredinu donje usne. Stopi li se s vašom prirodnom bojom, izabrali ste najbolju nijansu - onu koju možete nanijeti prilikom brzog jutarnjeg nanošenja šminke. Prejaka šminka za dan djeluje vulgarno.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika