16.04.2009. / 17:23

Autor: Anamarija Kronast

Priča jedne majke: Ljerka Mintas Hodak utjehu našla u siročićima iz Ugande

Čim je, nakon 24 satnog puta, došla u Afriku, točnije u sobu franjevačkog samostana u ruandskom selu Kivumu, prvo je izvadila fotografiju svoje kćeri Ivane, tragično stradale prije pet mjeseci, a ovim je putovanjem ispunila i njezinu želju

Ljerka Mintas HodakLjerka Mintas HodakProtekla dva tjedna Ljerka Mintas Hodak provela je u Africi, gdje je posjetila djecu u Ruandi, Burundiju, Kongu, Ugandi i Keniji jer je željela upoznati djecu o kojoj skrbi, prenosi tjednik Gloria.

Čim je, nakon 24 satnog puta, došla u Afriku, točnije u sobu franjevačkog samostana u ruandskom selu Kivumu, prvo je izvadila fotografiju svoje kćeri Ivane, tragično stradale prije pet mjeseci. Naime, njezino putovanje na drugi kontinent zapravo je željela ispuniti želju svoje kćeri.

Malo ljudi zna da je točno na tragičan dan kada je ubojica Mladen Šlogar hicima u glavu zauvijek prekinuo život njezine kćeri, Ljerka Mintas Hodak otišla na zagrebački Kaptol kako bi, u ime svoje kćeri, uplatila novac za pomoć djeci Afrike, za dvoje mališana čija je majka umrla, a otac ih je ostavio u kući od blata u afričkoj zabiti.

Upravo zato sigurna je da bi Ivana željela da ona jednog dana otputuje u Ruandu i upozna tu djecu. Naime, priznala je kako uoči puta nije osjećala nikakav strah niti nelagodu. Ničega se više ne boji, a kada bi ju ubili samo bi pije bila sa svojom Ivanom, rekla je neutješna Ljerka Mintas Hodak.

Vezane vijesti

Korporativna zafrikancija

Korporativna zafrikancija

Jill Richardson, pokretačica bloga o organskom uzgoju hrane La Vida Locavore, piše za AlterNet o novom planu zapadnih multinacionalnih korporacija za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika