27.04.2009. / 08:14

Autor: Hina

Mostarski navijači zapalili autobus tuzlanske Slobode

Vozač nije uspio ugasiti vatru i autobus je ubrzo nestao u plamenu. Oštećena je i obližnja zgrada i poslovni prostori. Šteta se procjenjuje na 200.000 kuna

Oštećena je i obližnja zgrada i poslovni prostoriOštećena je i obližnja zgrada i poslovni prostoriJedan je autobus izgorio u središtu Mostara u obračunu navijača mostarskog Zrinjskog Ultrasa i tuzlanske Slobode.

Autobus s navijačkom skupinom tuzlanske Slobode, takozvanim Fukarama, u proputovanju središtem Mostara nakon nogometnog susreta sa Širokim Brijegom u Premier nogometnoj ligi, napala je skupina huligana. Prvo su autobus zasuli kamenjem i različitim predmetima, a zatim su unutra ubacili dvije boce sa zapaljivom tekućinom. Mostarski navijači su naposlijetku ušli u autobus i započela je opća tuča, koju su zaustavili pripadnici specijalne policije.

Vozač nije uspio ugasiti vatru i autobus je ubrzo nestao u plamenu. Oštećena je i obližnja zgrada i poslovni prostori. Šteta se procjenjuje na 200.000 kuna.

Nije to prvi put da se sukobljavaju navijači mostarskog i tuzlanskog kluba. Posljednji sukob zabilježen je u Jablanici, kada su Fukare napale Ultrase.

Vezane vijesti

Mostar: Pucano na zgradu novootvorene Gradske vijećnice

Mostar: Pucano na zgradu novootvorene Gradske vijećnice

Nepoznate osobe pucale su u ponedjeljak navečer iz pištolja na zgradu Gradske vijećnice u Mostaru čiju su jučerašnju ceremoniju otvaranja bojkotirali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika