28.04.2009. / 07:35

Autor: Hina

FAO zbog svinjske gripe proglasio najviši stupanj pripravnosti

"FAO je mobilizirao svoje stručne ekipe kako bi utvrdile postoji li izravna veza između novog soja virusa gripe H1N1 koji se širi Meksikom i svinja", ističe organizacija sa sjedištem u Rimu

Svinjska gripa širi se velikom brzinom Svinjska gripa širi se velikom brzinom FAO, UN-ova organizacija za hranu i poljoprivredu proglasila je "stanje najviše pripravnosti" za svoje stručne ekipe diljem svijeta zbog svinjske gripe koja je u Meksiku odnijela 150 života, po priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer.

"FAO je mobilizirao svoje stručne ekipe kako bi utvrdile postoji li izravna veza između novog soja virusa gripe H1N1 koji se širi Meksikom i svinja", ističe organizacija sa sjedištem u Rimu.

Ona je od svojih stručnjaka koji rade po cijelome svijetu zatražila da i dalje provode mjere propisane za "stanje najviše pripravnosti, da joj odmah prijave svaki slučaj gripe među svinjama i da pošalju uzorke radi analize" u laboratorijima, kako piše u priopćenju.

FAO usto poziva vlade i međunarodnu zajednicu da pojačaju nadzor nad svinjskom populacijom.

Virus svinjske gripe od kojega je u Meksiku umrlo gotovo 150 osoba, stigao je i u Europu, gdje su u ponedjeljak u Španjolskoj i u Velikoj Britaniji potvrđena tri slučaja bolesti, a mnoge su zemlje proglasile mjere prevencije kako bi pokušale suzbiti epidemiju.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika