29.04.2009. / 09:23

Autor: Katarina Zorić

Smijenjen Mirko Fodor: Todorićeva i Sanaderova 'predizborna' žurka stajala ga posla urednika zabave

Osim voditeljskog angažmana u Vrbovcu, Fodoru su šefovi zamjerili i niz drugih gaža po razim manifestacijama, feštama i događanjima

Mirko Fodor više neće biti šef Zabavnog programa na HTV-uMirko Fodor više neće biti šef Zabavnog programa na HTV-uMirko Fodor smijenjen je s mjesta urednika Zabavnog programa HTV-a, a ta će mu odluka službeno biti priopćena danas. Iako se već neko vrijeme po kuloarima priča o njegovoj smjeni, kap koja je prelila čašu bio je Fodorov voditeljski angažman na prošlotjednom otvorenju Todrićeve tvornice u Vrbovcu gdje je bio i premijer Ivo Sanader.

Taj je događaj doživljen kao predizborni skup HDZ-a s obzirom na to da ta tvornica radi već nekoliko mjeseci, ali je njezino otvorenje bilo tempirano za vrijeme uoči lokalnih izbora. Budući da je Fodor jedan od urednika na javnoj televiziji, mnogi su smatrali da je ta njegova gaža neprimjerena, o čemu je nacional.hr već pisao.

Neprimjerena gaža uoči izbora: Urednik HTV-a Fodor zabavljao Sanadera na Todorićevoj veselici

Čini se da takvo mišljenje dijele i čelni ljudi s Prisavlja koji su odlučili stati na kraj Fodorovim aktivnostima izvan HTV-a. Osim voditeljskog angažmana u Vrbovcu, Fodoru su šefovi zamjerili i niz drugih gaža po razim manifestacijama, feštama i događanjima. Navodno su ga na to i upozorili prije tri tjedna na sastanku na kojemu mu je rečeno da se ostavi poslova koji su nespojivi s njegovom uredničkom funkcijom. Fodor očito to upozorenje nije shvatio ozbiljno.

Neslužbeno se doznaje da je Fodor jučer bio na sastanku s direktorom programa HTV-a Domagojem Burićem koji ga je i izvijestio o njegovoj smjeni. Nakon toga, Fodor se navodno požalio najbližim suradnicima da je smijenjen.

Nagađa se da će Fodora u uredničkoj fotelji Zabavnoga programa HTV-a zamijeniti Branko Uvodić.

Vezane vijesti

Mirko Fodor je novi voditelj "Najslabije karike"

Mirko Fodor je novi voditelj "Najslabije karike"

Poznato je da se Danijela Trbović zbog operacije kojoj se podvrgla prije mjesec dana, neko vrijeme neće pojavljivati na malim ekranima,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika