30.04.2009. / 14:32

Autor: Katarina Zorić

Žužulovi rođaci u pet godina HDZ-ove vlasti zaradili 210 milijuna kuna

Zanimljivo je da je rast tvrtke započeo 2003. godine što se poklapa s dolaskom HDZ-a na vlast. Odmah prve godine vlasti HDZ-a tvrtka braće Žužul ostvarila je 48 milijuna kuna prihoda i 9,4 milijuna kuna dobiti

Braća Žužul vlasnici su tvrtke Skladgradnja koja bilježi ogromne stope rasta i dobitiBraća Žužul vlasnici su tvrtke Skladgradnja koja bilježi ogromne stope rasta i dobitiSlaven i Jozo Žužul, rođaci utjecajnog HDZ-ovca Miomira Žužula, prošle su godine zaradili 107 milijuna kuna. Dvojica braće vlasnici su građevinske tvrtke Skladgradnja koja je prošle godine ostvarila 525 milijuna prihoda, a mogu se pohvaliti da njihova tvrtka bilježi strahovite stope rasta i dobiti otkako je HDZ na vlasti. Prema izvješćima Fine, u proteklih pet godina prihodi Skladgradnje porasli su 3400 posto, a dobit je u tom razdoblju porasla čak 6578 posto. Takvim rezultatima poslovanja ne može se pohvaliti ni jedna druga građevinska tvrtka u Hrvatskoj, piše Business.hr.

Zanimljivo je da je rast tvrtke započeo 2003. godine što se poklapa s dolaskom HDZ-a na vlast. Odmah prve godine vlasti HDZ-a tvrtka braće Žužul ostvarila je 48 milijuna kuna prihoda i 9,4 milijuna kuna dobiti. 2005. godine prihodi su rasli za 147 posto, a dobit 59 posto. Sljedeće godine Skladgranja bilježi 193 milijuna kuna prihoda, a dobit gotovo 26 milijuna kuna. U 2007. prihodi tvrtke narasli su na 249,8 milijuna kuna, dok se dobit povećala na 52 milijuna kuna. U 2008. godini, u odnosu na 2007., Skladgradnja je ostvarila rast prihoda od 110 posto i rast dobiti od 105 posto.

Braća Žužul u proteklih šest godina dobili su poslove vrijedne više od milijardu kuna, a zaradili su čistih 210 milijuna kuna. Zanimljivo je da su gotovo sve poslove dobili od države. U građevinskim krugovima može se čuti da se poslovi u cestogradnji jednostavno moraju prepuštati Skladgradnji, a o tome je već govorio Stipe Gabrić Jambo. On je svojedobno rekao da tvrtke koje dobiju posao gradnje autocesta moraju te poslove prepustiti braći Žužul po političkoj direktivi.

Slaven i Jozo Žužul pak ne žele govoriti o svome uspjehu.

Vezane vijesti

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil....

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil. kuna

Da USKOK-ove istrage ne moraju nužno uvijek biti pogubne po poslovanje tvrtke najbolje pokazuje primjer građevinske tvrtke Skladgradnja grup u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika