04.05.2009. / 07:51

Autor: Katarina Zorić

Nalaz vještaka: Šlogar je ubio Ivanu Hodak s metra udaljenosti

Prema Stojanovićevu mišljenju, Šlogar je pratio Ivanu Hodak koja je u zgradu u Hatzovoj 2 ušla oko 11 sati. Šlogar je odmah nakon nje ušao u zgradu i susreo ju je na podestu prvog kata

Šlogar je pratio Ivanu Hodak i odmah za njom ušao je u zgraduŠlogar je pratio Ivanu Hodak i odmah za njom ušao je u zgraduIako su se u zadnje vrijeme pojavile informacije prema kojima su balističari doveli u pitanje službenu verziju ubojstva Ivane Hodak, stalni sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojanović utvrdio je točne okolnosti ubojstva Ivane Hodak te je potvrdio službenu policijsku verziju, piše Jutarnji list.

Naime, Stojanović je dobio kompletan spis kao i pištolj Beretta model 70, kalibra 7,65 milimetara i tvorničkog broja A07570W te pet metaka kalibra 7,65 milimetara, marke PPU. Vještak je zaključio kako se Mladen Šlogar približio Ivani na metar udaljenosti prije nego je ispalio dva smrtonosna hica.

Prema Stojanovićevu mišljenju, Šlogar je pratio Ivanu Hodak koja je u zgradu u Hatzovoj 2 ušla oko 11 sati. Šlogar je odmah nakon nje ušao u zgradu i susreo ju je na podestu prvog kata. Ispalio je u nju dva hica kojima joj je nanio smrtonosne ozljede. U spremniku Berette koja je nađena kod Šlogara bilo je pet metaka, a na mjestu ubojstva nađene su dvije čahure i dva projektila.

Stradala zbog šlogarove prhuti

Nalaz vještaka pokazuje i da Šlogar nije koristio prigušivač, a kod prvog hica bio je udaljen više od 80 centimetara s obzirom na to da oko ulazne rane nije bilo tragova baruta. Kod drugog hica ubojica je približio pištolj sve 15-ak centimetara od njezine glave.

Stojanović potvrđuje i kako nema nikakve sumnje da je oružje pronađeno kod Šlogara isto ono oružje kojim je ubijena Ivana Hodak.

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika