07.05.2009. / 13:04

Autor: Andrea Belin

10 vrsta orgazama koje morate doživjeti

Možda još ne znate za njih ili niste imalu sreću isprobati ih, no više nema isprike. Donosimo vam čak deset različitih vrsta orgazama, a vi sami odlučite koji vam je najdraži

Pronađite svoj najdraži orgazamPronađite svoj najdraži orgazamJeste li znali da osim vaginalnih i klitoralnih, postoji više vrsta orgazama? Međutim, da ne bili u zabludi, svaka žena uz dobrog ljubavnika može doživjeti svaki od njih. Stručnjaci tvrde da postoji orgazama koliko i žena. Možda, na žalost, većinu njih nećete nikada doživjeti...No, prepustite se i uz vlastiti i partnerov trud uživajte u svakom trenutku u vašoj postelji i pokušajte doći do vrhunca. Kako je njegovo ime, tada vam sigurno neće biti ni važno!

1.) Klitoralni orgazam

Klitoris ima preko 8000 živčanih završetaka, dvostruko više nego penis. Zbog toga većina žena na ovaj način najlakše doživljava snažan orgazam i intenzivno seksualno zadovoljstvo. Ova vrsta orgazma doživi se najčešće.

2.) Vaginalni orgazam

Vaginalni je potaknut živcima koji se nalaze u predjelu zdjelice. S ovom vrstom klimaksa vaginalni otvor postaje opušten, a maternica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se osjeća u cijelom tijelu.

3.) Analni orgazam

Druga najveća koncentracija živčanih završetaka na našem tijelu nalazi se u anusu. Anus je povezan s glavnim zdjeličnim mišićem pa kad se mišić počne stezati tijekom orgazma, to se osjeća u vagini i mokraćnoj cijevi.

4.) Orgazam preko G točke

G točka je poput unutarnjeg klitorisa. Njezinim stimuliranjem doživljava se dubok i snažan orgazam koji u nekim situacijama proizvodi i male količine ejakulacijske tekućine. Većina žena teško doživljava ovu vrstu orgazma.

5.) Orgazam preko U točke

Za sve one koji ne znaju, U točka nalazi se točno na mjestu gdje urin izlazi iz tijela, ispod klitorisa. Najlakše se postiže oralnim seksom jer je potrebno stalno vršiti pritisak na to područje. Polagani seks ili isprobavanje nekih novih poza, najbrži je put do ove vrste orgazma.

6.) Snažni produženi orgazam

Riječ je o dubokom, snažnom intenzivnom klitoralnom orgazmu koji traje jako dugo. Postiže se na način da pri samom kraju se malo povučete i kažete partneru da promjeni vrstu dodira. Da bi to postigli, morate biti jako opušteni. U stvari, sve je na vama jer vi određujete dužinu trajanja nezaboravnog trenutka.

7.) Spojeni orgazam

Dva orgazma u isto vrijeme, nije li to idealna kombinacija? Dakle, kada se dva područja stimuliraju istovremeno, užitak je dvostruki. Za snažan orgazam pokušajte kombinirati orgazam preko G točke i klitorisa.

8.) Psihički orgazam

Sigurni smo da vam je ovo teško zamisliti, međutim itekako je izvedivo. Neke žene svršavaju bez fizičkog dodira. Ova vrsta orgazma bazirana je na fantaziji. Nekim ženama mašta proradi dok čitaju erotske časopise i doslovno uživaju.

9.) Preko grudi do orgazma

Orgazam se može doživjeti i dodirivanjem bradavica. Mnoge žene tvrde da na taj način osjećaju vezu između grudi i klitorisa. Naravno, to ovisi od osobe do osobe kao i svaki do sad navedeni orgazam. Neke vole grublje, a neke nježnije dodire.

10.) Zonski orgazam

Mnogi će se složiti da je ovo jedan od najčudnijih vrsta. Nekima je jednostavno dovoljno da ih pomazite po vratu, primite za određeni dio tijela. Da bi uspjeli potrebno je detaljno pretražiti tijelo i pronaći sve erogene zone. U istrazi, potražite pomoć partnera...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika