11.05.2009. / 15:38

Autor: Katarina Zorić

Nelikvidnost dotukla Juru graditelja: Radićev IGH nema novca za plaće

IGH trenutačno ima čak 300 milijuna kuna dospjelih potraživanja, od čega se polovica odnosi na državna poduzeća, i 50 milijuna kuna duga

Radić kaže da će sebi zadnjem isplatiti plaćuRadić kaže da će sebi zadnjem isplatiti plaćuZbog velikih potraživanja i naraslih dugova tvrtka IGH ima problema s isplatom plaća. Direktor Jure Radić najavljuje da će zbog toga plaće najprije dobiti oni s manjim primanjima, a tek u drugom krugu ostali.

"Ja ću zadnji dobiti plaću. Prvo ćemo podijeliti male plaće koje prima veliki dio naših zaposlenika, a tek onda će plaće dobiti oni s velikim primanjima kojih je daleko dalje", najavio je Radić. Rekao je da je IGH-u za plaće zaposlenika mjesečno potrebno oko 20 milijuna kuna bruto.

IGH trenutačno ima čak 300 milijuna kuna dospjelih potraživanja, od čega se polovica odnosi na državna poduzeća, i 50 milijuna kuna duga. Radić nije želio navesti konkretna imena najvećih dužnika, ali među poduzetnicima se najčešće kao generatori nelikvidnosti navode najveće državne tvrtke poput HEP-a, HŽ-a i HAC-a. Pojasnio je da je problem likvidnosti opća pojava u društvu.

"Nadam se da će država izdavanjem obveznica ubrizgati sviježi novac u državu i tako prekinuti ovo teško stanje", istaknuo je Radić. Napominje da ni IGH ne može platiti svoje dugove koji su pet puta manji od potraživanja te tvrtke pa razmišlja stoga o dizanju kredita kako bi platio svoje dospjele dugove i tako pridonio rješavanju problema nelikvidnosti.

Vezane vijesti

Radiću u Upravi

Radiću u Upravi

Tvrtka IGH na jesen će ponovo promijeniti vlasničku strukturu, jer će uslijediti još jedna dokapitalizacija nakon što je ovog mjeseca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika