13.05.2009. / 12:46

Autor: Hina

Šri Lanka: u granatiranju bolnice 38 poginulih

Ovo je drugi topnički napad u posljednja dva dana na jedinu bolnicu u tom području, tvrde liječnici. Osim poginulih, u današnjem je napadu ranjeno 40 ljudi

U napadu je 40 osoba ranjeno; Foto: Reuters U napadu je 40 osoba ranjeno; Foto: Reuters Najmanje 38 ljudi je poginulo, među kojima i lokalni djelatnik Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC), u srijedu u granatiranju bolnice u ratnoj zoni Šri Lanke, javljaju agencije pozivajući se na izjave liječnika.

Ovo je drugi topnički napad u posljednja dva dana na jedinu bolnicu u tom području, tvrde liječnici. Osim poginulih, u današnjem je napadu ranjeno 40 ljudi.

Vojska je opovrgnula da je posljednjih tjedana pucala iz teškog oružja u namjeri da dokrajči otpor Tamilskih tigrova, no udruge za ljudska prava i dužnosnici raznih međunarodnih humanitarnih udruga tvrde suprotno.

Vlada se našla na udaru kritika iz cijelog svijeta zbog velikih civilnih žrtava u ofenzivi protiv tamilskih pobunjenika. Među oštrijim su se kritičarima našli britanski ministar vanjskih poslova David Miliband i američka državna tajnica Hillary Rodham Clinton.

Vezane vijesti

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

Deseci tisuća civila poginuli su u zadnjoj fazi građanskog rata u Šri Lanki, većina ih je ubijena u granatiranjima vladinih snaga, napisala je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika