15.05.2009. / 14:03

Autor: Katarina Zorić

Ironični Stazić: Rončevića treba odlikovati jer je napravio odličan posao s kamionima

Nakon što se Stazić ironično našalio na račun vladajućih u povjerenstvu, nastavio je u ozbiljnijem tonu te je najavio pokušaj sazivanja nove sjednice za ponedjeljak. Istaknuo je i da će predsjednika Sabora upozoriti da se nitko od vladajućih nije pojavio na današnjoj sjednici, i to bez isprike

Stazić je najavio pokušaj sazivanja nove sjednice za ponedjeljakStazić je najavio pokušaj sazivanja nove sjednice za ponedjeljakIako je za danas bila sazvana sjednica povjerenstva koje istražuje nabavu vojnih kamiona iz 2004. godine, nije se održala jer nije bilo kvoruma. Naime, na sjednici se nisu pojavili članovi iz HDZ-a i HSS-a. Oporbeni članovi ponovno su ih optužili da opstruiraju rad povjerenstva te da ga pretvaraju u lakrdiju.

Predsjednik povjerenstva Nenad Stazić sazvao je stoga konferenciju za novinare na kojoj je ironično komentirao najnoviju situaciju oko tzv. afere kamioni. Staziće je rekao da mu je žao što vladajući nisu došli jer je želio predložiti tri zaključka koje bi oni sigurno prihvatili. "Htio sam predložiti da se od predsjednika Mesića zatraži da odlikuje Berislava Rončevića zato sto je većina u povjerenstvu zaključila da je obavio odličan posao s nabavom kamiona", ironično je rekao Stazić. Dodao je kako im treba Andrija Hebrang da im kaže koji bi se velered trebao dodijeliti.

Drugi bi zaključak bio, kaže Stazić, da se predloži glavnom tajniku NATO-a da uzme Rončevića za svog pomoćnika zaduženog za nabavu "jer je šteta da takav talent ostane neiskorišten". Također, Stazić je htio predložiti da se članice NATO-a koje voze različite kamione upozori kako njihovi kamioni možda nemaju NATO certifikat jer da je većina u povjerenstvu zaključila kako samo Ivecovi kamioni, i to samo ako se kupuju preko tvrtke Eurokamion, imaju taj certifikat.

Nakon što se Stazić ironično našalio na račun vladajućih u povjerenstvu, nastavio je u ozbiljnijem tonu te je najavio pokušaj sazivanja nove sjednice za ponedjeljak. Istaknuo je i da će predsjednika Sabora upozoriti da se nitko od vladajućih nije pojavio na današnjoj sjednici, i to bez isprike.

HNS-ov Goran Beus Richembergh izjavio je kako je netko od svjedoka "ordinarno lagao". "Jer li to bio Rončević, general Jozo Miličević ili general Josip Lucić? Htjeli smo ih sučeliti kako bi utvrdili tko je lagao, no većina nam to nije dopustila", rekao je Beus.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika