17.05.2009. / 09:40

Autor: Hina

U Iloku otvoren 16. Festival glumca

Predstavom "Rogonje" Mire Gavrana, u režiji Zorana Mužića i izvedbi Teatra Gavran iz Zagreba, u Iloku je sinoć otvoren šesnaesti Festival glumca,

Ovogodišnji domaćin je Boris MiholjevićOvogodišnji domaćin je Boris MiholjevićDo 26. svibnja Festival će se osim u Iloku, koji je ovogodišnji grad domaćin, održavati i u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Otoku.

"Otvorena srca dočekali smo glumce, kao što su i oni otvorena srca došli na najbolji festival u Hrvatskoj", poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na svečanosti otvorenja Festivala u Slovačkom domu.

Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan istaknuo je da je Festival glumca doprinos poboljšanju kazališnog života na krajnjem istoku Hrvatske.

"Raduje pokretanje profesionalnog glumačkog ansambla u Vinkovcima, otvaranje dječje scene u Vukovaru i najavljeno oživljavanje dramskog amaterizma u Iloku", poručio je Šestan.

Na Festivalu glumca ove će godine biti prikazane dvadeset i dvije predstave kazališta iz Zagreba, Splita, Osijeka, Vinkovaca, Siska, Karlovca i Šibenika, a odabrao ih je, od prijavljenih pedeset i tri, izbornik Festivala Slavko Juraga.

Sve predstave ocjenjivat će Ocjenjivački sud u čijem su sastavu glumci Slobodan Milovanović, Suzana Nikolić i Mijo Pavelko.

Festival će završit dodjelom nagrada i priznanja. Nagradu "Fabijan Šobagović" dobit će najbolje dvije glumice i dvojica glumaca, te najbolja predstava u cjelini, a najboljoj mladoj glumici ili mladom glumcu pripast će nagrada "Ivo Fici", dok će za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili ostvarenje u predstavama za djecu i mlade biti dodijeljena nagrada "Nevenka Filipović".

Domaćin 16. Festivala glumca je glumac Boris Miholjević.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika