19.05.2009. / 11:51

Autor: Katarina Zorić

Graditelj Radić bez novca: IGH opet neće platiti Zagrepčanku u roku

Uprava Zagrebačkog holdinga nije imala službenih komentara i ustvrdili su kako IGH ispunjava svoju obvezu plaćajući kamate, a u novom promijenjenom planu poslovanja kao jedan od važnih faktora likvidnosti Zagrebačkog holdinga navodi se plaćanje IGH

Jure Radić, direktor IGH, nije pretjerano zabrinutJure Radić, direktor IGH, nije pretjerano zabrinutIGH dosad nije počeo otplaćivati glavnicu od 40 milijuna eura koliko ukupno do kraja godine trebaju isplatiti Zagrebačkom holdingu za idealnu polovicu zemljišta bivše mesne industrije Zagrepčanka. Obje tvrtke potvrdile su Poslovnom dnevniku da IGH od prosinca, svaki mjesec plaća kamatu u iznosu od 1,45 milijuna kuna, s tim da u Zagrebačkom holdingu već sad strahuju da IGH zbog problema sa svojom likvidnošću i otežanim dobivanjem kredita neće do kraja godine isplatiti ugovoreni iznos.

Uprava Zagrebačkog holdinga nije imala službenih komentara i ustvrdili su kako IGH ispunjava svoju obvezu plaćajući kamate, a u novom promijenjenom planu poslovanja kao jedan od važnih faktora likvidnosti Zagrebačkog holdinga navodi se plaćanje IGH. Izvori blisku upravi govore kako čak i očekuju da IGH ne uplati iznos u prosincu i već se pripremaju za pronalazak unutarnjih ušteda ili novog izvora koja bi pokrila nedostatak sredstava. Čak i da dođe do neisplate, u Zagrebačkom holdingu još uvijek ne razmišljaju o raskidanju ugovora jer smatraju da bi teško našli novoga kupca.

Jure Radić, direktor IGH, prilikom potpisivanja ugovora izjavio je da će glavnicu isplatiti ranije kako ne bi morali plaćati kamate. Međutim, zbog uvjeta na tržištu i niske kamate koju im je Holding odobrio, IGH je odlučio promjeniti taktiku. Poslovni dnevnik piše da se Radiću uopće ne isplati podignuti kredit za isplatu, nego će u prosincu vjerojatno pregovarati o produženju aranžmana. Radić pak optimistično tvrdi kako će sve svoje obaveze ispuniti.

"Plaćamo kamatu svaki mjesec i time u potpunosti poštujemo potpisani ugovor. Cjelokupni iznos ćemo isplatiti do zadanog roka. Radimo na arhitektonsko urbanističkom riješenju za Zagrepčanku i razvit ćemo fantastični projekt za koji neće biti teško naći partnere", izjavio je Radić. Napomenuo je da problemi s likvidnošću koje je IGH imao, nemaju veze s isplatom zemljišta.

Vezane vijesti

Radiću u Upravi

Radiću u Upravi

Tvrtka IGH na jesen će ponovo promijeniti vlasničku strukturu, jer će uslijediti još jedna dokapitalizacija nakon što je ovog mjeseca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika